Lichter leven begint op de mat

Lichter leven begint op de mat Lichter leven begint op de mat Lichter leven begint op de mat

Yoga maakt niet alleen je lichaam, maar ook je geest leniger. Via de yogamat een beter mens worden, dat is waar het uiteindelijk om draait. Nu alleen nog uitvinden wat voor jou de beste manier is.

Eeuwenoud

De immense populariteit van yoga – toch al een eeuwenoude methode uit India – is redelijk makkelijk te verklaren. Een oase van rust in de drukte van het dagelijks leven, die vastzittende spanning van lichaam en geest kan oplossen: dat is toch geweldig? Want aan die hectische maatschappij kunnen we niet zoveel doen, maar met yogabeoefening kun je wel leren je gevoelens en gedachten daarover te ‘managen’. Daardoor laat je je niet meer zo meeslepen door je emoties en drukte in je hoofd en kun je opkomende stress in je lichaam beter herkennen, zelfs vóór het gaat vastzitten in je lijf. Ondanks alle verschillende stromingen en scholen zijn alle yogi’s en docenten het over één ding eens: yogabeoefening is een compleet systeem om lichamelijk én geestelijk fit te blijven.

Beginnen = doén

Maar hoe begin je of pak je opnieuw op? Doe het in elk geval rustig aan: het is beter één avond in de week één les te volgen en dat vol te houden, dan fanatiek drie keer per dag op de mat te liggen en er na een tijdje al genoeg van te hebben. Yogaliefde bouw je langzaam op, en: alles is goed. Het is een kwestie van nieuwsgierig zijn, onderzoeken en gewoon dóen. Trek een makkelijke broek en stretchshirt aan en loop eens binnen bij een yogaschool in je buurt.

Onze special Happi.body ‘Lichter leven met yoga’ met gasthoofdredacteur Johan Noorloos is helemaal gewijd aan yoga. Wil je nog meer lezen over de verschillende yogavormen? Lees verder via een van de volgende links: Hatha, Astanga, Bikram, Jivamukti, Vinyasa, Anusura, Critical Alignment Yoga, Dru yoga, Iyengar yoga, Yin Yoga, Kundalini yoga en Vijnana yoga.

Volgend artikel
Koning kokos
Koning kokos