Nieuw in Yogaland: Nada Yoga

Nieuw in Yogaland: Nada Yoga Nieuw in Yogaland: Nada Yoga Nieuw in Yogaland: Nada Yoga

Nada Yoga; een nieuwe yogastroming om verliefd op te worden. Want je hoeft er niks, noppes, nada voor te doen. Bovendien brengt een robbertje Nada Yoga allerlei voordelen met zich mee.

Het woord nada betekent ‘stroom van geluid’ en yoga staat voor ‘versmelting’. Nada Yoga is de versmelting van de individuele mind met het universele bewustzijn. Terwijl je zit of ligt en geniet van de klanken om je heen. Verwacht dus geen pittige rek- en balansoefeningen als de Adelaar, Blije Baby of Neerwaartse Hond. Je hoeft er enkel te zijn, om het te ervaren.

Muzikale meditatie

De eeuwenoude Indiase klanktherapie heeft een zuiverende en transformerende invloed op je totale ‘zijn’. De harmonische klanken, tonen en trillingen die je hoort en voelt wassen onzuiverheden in je energielagen weg, wat een positieve invloed heeft op het fysieke lichaam. Het mooie aan het gebruik van klankschalen, is de hoeveelheid aan diverse geluiden die eruit voortkomen. Door de klankschaal anders vast te pakken, of te vullen met water, kun je variëren met de frequenties waardoor er weer nieuwe klanken ontstaan. Breng tijdens Nada Yoga je aandacht naar de muziek, die steeds dieper en dieper tot je doordringt. Een ultieme vorm van ontspanning voor lichaam, geest en ziel.

Daarnaast behoren ook mantra’s tot Nada Yoga. De vibraties van de klanken van het zingen of chanten van een mantra, kunnen een helend, rustgevend en zuiverend effect hebben op lichaam en geest. Ook geeft het niet als je de woorden niet begrijpt, het effect blijft hetzelfde. Tussen de mantra’s, geluiden en klanken door is er ruimte voor stilte. Een moment om na te voelen wat het geluid zojuist teweeg heeft gebracht.

De voordelen van Nada Yoga op een rij:

  • Het kalmeert en ontspant lichaam, geest en ziel
  • Het verbetert je onderbewustzijn
  • Het verbetert je concentratieniveau
  • Het vergroot je denkvermogen
  • Het vermindert stress en angst
  • Het brengt een gevoel van vreugde, geluk en harmonie

Meer lezen over yoga?

Kundalini yoga: waarom je het wilt proberen.

Volgend artikel
3 kalmerende yoga-oefeningen om thuis te doen
3 kalmerende yoga-oefeningen om thuis te doen