Zelfliefde en kokos: over voeding en karakter

Zelfliefde en kokos: over voeding en karakter Zelfliefde en kokos: over voeding en karakter Zelfliefde en kokos: over voeding en karakter

Bedenk eens op welk voedsel je dol bent. En waar je een grote afkeer van hebt. Ben je ergens allergisch voor? Dit geeft namelijk veel prijs over je karakter, verlangens, mogelijkheden en remmingen die je ervaart, volgens Christiane Beerlandt. Zij beschrijft in het boek De Hoorn des Overvloeds van vierhonderd voedingsmiddelen waar ze voor staan: wat een verlangen ernaar of afkeer ervan zegt over jou.

Zo staat een tomaat voor uitbundige zelfexpressie. Stel: je eet elke dag snoeptomaatjes, maar je darmen kunnen die niet goed verwerken, dan vertelt de tomaat dat je jezelf graag wílt uiten, maar het nog niet zo goed dúrft. Allergisch voor tomaten? Dan ben je misschien bang om jezelf te laten zien.

Aan welk voedingsproduct moet jij denken als je dit leest? Zoek het op in de De Hoorn des Overvloeds. In deze tijd van havermout, gezonde vetten en lactose-intolerantie steekt kokos meer dan ooit de kop op. Heb jij een kokosverslaving of moet je er niets van hebben? Kokos laat je zien in hoeverre jij in staat bent jezelf liefde te geven. Ontdek hoe dat bij jou zit.

Kokosliefhebber

Schepje kokosyoghurt over je cheesecake, een keer kokoscappucino op het terras. Je kunt kokos zeker waarderen. Op sommige momenten heb je er meer behoefte aan dan op andere. Waarschijnlijk zit het goed met jouw zelfliefde en is het geen thema dat zich aan je opdringt. Analyseer voor jezelf de momenten waarop je kiest voor kokos en wanneer je het juist overslaat. Het kan veel zeggen over de mate van zelfliefde die je kunt opbrengen in de situatie waar je in zit.

Kokosvermijder

Heb je een afkeer van kokos? Dan misgun je jezelf (onbewust) de geneugten van het leven. Je staat op een veilige afstand van je diepste innerlijke roerselen en vindt diepe verbindingen iets voor andere mensen. Jij weet heus wel hoe je een goed en succesvol leven op kunt bouwen en hebt een prettig netwerk om je heen, maar gunt jezelf nog niet de liefde die je verdient van jezelf en anderen. Belangrijk om te onderzoeken hoe het met jouw zelfliefde gesteld is als kokos iets is wat je vermijdt door allergie of afkeer.


Kokosverslaafde

Lepel je een pot kokosolie leeg, heb je altijd kokosyoghurt, -snippers, -bodylotion en -melk in huis? Kortom: kun je je geen leven zonder kokos voorstellen? Dan verlang je intens naar liefde, alleen heb je niet altijd door dat je die diepe liefde waar je naar zoekt bij jezelf vindt. Je staat ongelimiteerd open voor anderen en dat maakt dat die te pas en te onpas bij je binnenkomen. Dit kan zowel letterlijk als figuurlijk gebeuren. Niet prettig, maar jij hebt de sleutel naar de oplossing in handen: zoek de liefde bij jezelf en vind je onafhankelijkheid daarin. Als jij jezelf kunt zien en waarderen voor wie je bent, kunnen anderen je minder makkelijk opzij schuiven of ongepast dichtbij komen. Daar hoef je niet boos of afstandelijk voor te worden. Die onafhankelijkheid straal je dan uit.

Meer weten?

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.

Meer lezen over voeding?

Heeft jouw huid een oppepper nodig? Deze voedingsmiddelen kunnen een handje helpen.

Volgend artikel
Maak kans op een wellnessdag voor 2 bij Elaisa Energetic Wellness
Maak kans op een wellnessdag voor 2 bij Elaisa Energetic Wellness