Met voorwoord van Kim van Kooten
Dinsdag 11 oktober 2022
Door Happinez en uitgeverij Thomas Rap
Met voorwoord van Kim van Kooten
Dinsdag 11 oktober 2022
Door Happinez en uitgeverij Thomas Rap

Uitverkocht: een avond met Cheryl Strayed

We krijgen bijzonder bezoek: Cheryl Strayed komt dinsdag 11 oktober naar Nederland! Strayed, bekend van haar bestsellers 'Wild' en 'Schitterende kleine dingen' schrijft over liefde, verlangen, lijden, afscheid en moed en weet je met haar adviezen als geen ander te raken. Neem plaats in de monumentale kerk 'De Duif' in hartje Amsterdam, waar Happinez hoofdredacteur Eveline Helmink met Cheryl in gesprek gaat over wat het betekent om mens te zijn. Dit evenement is helaas helemaal uitverkocht, maar er komen nog veel mooie events aan in de toekomst. Wil je op de hoogte blijven van toekomstige Happinez Events? Klik dan op de button hieronder.

Uitverkocht

Het programma

Wanneer: dinsdag 11 oktober 2022
Waar: Kerkgebouw De Duif, Prinsengracht 756, 1017 LH Amsterdam
Zaal open om 19:00 uur
Lezing: 19.30 – 21:30 uur
Prijs ticket: 36,- 

Start: Voorwoord door Kim van Kooten
Hoofdprogramma: Lezing van Cheryl Strayed (onder begeleiding van Eveline Helmink)
Afsluitend: Vragen van het publiek

Dit event is Engelstalig

 

Waarom je deze avond niet wil missen...

Cheryl Strayed werd in één klap wereldberoemd door haar autobiografische boek ‘Wild’. Deze memoires schreef ze op het dieptepunt van haar leven, en zitten vol met levenslessen die voortkomen uit haar verdriet, pijn en hartzeer. Het boek werd vertaald in dertig talen, succesvol verfilmd en sindsdien is Strayed een veelgevraagd spreker vanwege haar wijze, ongezouten en hartelijke uitspraken die haar zo kenmerken.

Later in haar carrière, toen ze bij het literaire online tijdschrift ‘The Rumpus’ werkte, gaf ze duizenden anonieme briefschijvers advies; maar dit keer onder het pseudoniem ‘Sugar’. Zélfs met een schuilnaam werden haar adviezen een waar begrip, en bewees ze dat ze een schat aan levenswijsheid heeft, die ze met een flinke dosis humor met de wereld deelt.

Ook aanwezig op dit event:

“Als mensen aan mij vragen welk ‘wijs boek’ ik kan adviseren, dan noem ik altijd ‘Schitterende kleine dingen’. Omdat het zo universeel wijs, toegankelijk, menselijk, bloedeerlijk en troostend is over alles wat met mens-zijn te maken heeft, dat het standaard in de boekenkast zou moeten staan van elk ademend wezen.”

Eveline Helmink

Hoofdredacteur Happinez & Yoga Magazine

“Alles wat Cheryl Strayed schrijft gaat uiteindelijk over liefde. Liefde die we wel of niet krijgen, wel of niet kunnen geven, zien, of voelen. Wat is liefde? Ik ben niet zo van de levensmotto’s, maar als ik er één zou moeten kiezen was het deze: Tackle the motherfucking shit out of love.’’

Kim van Kooten

Acteur en scenarioschrijver

“Als je schrijft over liefde, ziekte, dood, zorgen, onveiligheid en onzekerheid, om kort te gaan over de hele menselijke puinzooi, dan ligt schmieren altijd op de loer. Net dat verkeerde woord of de verkeerde toon kan je stuk over de rand van de kitsch kieperen. Cheryl Strayed kiepert nooit over die rand, omdat ze altijd waarachtig is. En schrijft als een motherfucker.”

Jasper Henderson

Uitgever van Uitgeverij Thomas Rap

FAQ: alles wat je moet weten over dit evenement

De avond wordt georganiseerd in het prachtige, monumentale kerkgebouw De Duif. Deze kerk staat op de Prinsengracht — midden in het centrum van Amsterdam.

Het allerbeste kun je met de trein naar Amsterdam Centraal komen. Vanaf daar is het goed bereikbaar met het OV. Neem Metro 52 naar de halte ‘Vijzelgracht’, dan is het 7 minuutjes lopen.

Kom je toch liever met de auto? Parkeren kan lastig zijn in de binnenstad van Amsterdam. Het is daarom aan te raden om je auto buiten het centrum neer te zetten, en daarna over te stappen op het openbaar vervoer.

De zaal is open om 19:00 uur, en het evenement duurt van 19.30 tot 21.30 uur.

Tip: combineer het met een dagje Amsterdam!

Mocht het evenement niet live door kunnen gaan vanwege corona, dan doen wij er alles aan om het evenement toch online plaats te laten vinden. Je ticket is dan automatisch geldig voor dit live-event.

Nee, de stoelen zijn niet genummerd dus je mag je eigen zitplaats uitkiezen.

Ja, Cheryl Strayed is Engelstalig, en wordt dus geïnterviewd in het Engels.