Op zoek naar een rustpuntje in december? Bij deze events kom je even tot jezelf

Op zoek naar een rustpuntje in december? Bij deze events kom je even tot jezelf Op zoek naar een rustpuntje in december? Bij deze events kom je even tot jezelf Op zoek naar een rustpuntje in december? Bij deze events kom je even tot jezelf

Even tot jezelf komen, weg van kerstballen en knalvuurwerk? Deze events bieden je een rustpunt.

Gedeelde smart is halve smart op Dip Fest

De een leeft op in december, de ander kan niet wachten tot de donkere periode voorbij is. Omdat gedeelde smart altijd halve smart is, en omdat het helemaal geen kwaad kan om wat meer te praten over depressie en andere psychische problemen, staat op 21 december de hele Melkweg in het teken van de dip op Dip Fest. ‘Melancholie en misère worden op tragikomische wijze omarmd in plaats van verhuld.’ Er is muziek, er zijn lezingen en er is stand up comedy, met onder andere singer-songwriter Lucky Fonz III, schrijver Bregje Hofstede en stand-up comedian Janneke de Bijl.

Dip Fest, 21 december, Melkweg Amsterdam

Lichtjes kijken in Amsterdam

Vanaf vandaag kun je in de binnenstad van Amsterdam weer de mooiste lichtkunstwerken bekijken. Neem bijvoorbeeld Shadow Scapesvan de Zuid-Afrikaanse kunstenaar Marcus Neustetter, te zien op de gevel van het Scheepvaartmuseum. In zijn kunstwerk gaat het eigenlijk niet om licht, maar vooral om schaduw. Ook is er een kunstwerk geïnspireerd op Vincent van Gogh’s beroemde schilderij Sterrennacht, gemaakt door de Servische Ivana Jelić en Pavle Petrović. Een mooie aanleiding voor een avondwandeling door de hoofdstad.

Amsterdam Light Festival, van 29 november tot en met 20 januari

Heel veel kerststalletjes in Brabant

Och, zo leuk: een kerststalletje. Vind je één zo’n os, ezel en kribbetje al de moeite waard (toch even kijken), dan moet je tussen 16 december en 6 januari zeker even gaan kijken in het Brabantse dorp Liempde. Daar is een heuse kerststallenroute uitgestippeld, waaraan vorig jaar maar liefst 210 (!!) kerststallen opgesteld stonden.  Vanaf de tweede week van december kun je ook een wandelapp downloaden, waarin je precies kunt zien welke kerststal waar te zien is. Voor een voorproefje kun je kijken bij Kribkesroute Liempde.

16 december – 6 januari, Kribkesroute, Liempde

Ontdek wat er ’s nachts gebeurt in de Amsterdamse Hortus

’s Avonds laat door de sprookjesachtig verlichte tuinen en kassen van de Amsterdamse Hortus lopen, dat kan alleen in december. Tijdens de ‘Hortus by Night’-avonden zijn er speciale rondleidingen, waarbij een gids je laat zien hoe dieren en planten zich ’s nachts gedragen. Toegang tot de Hortus kost 5 euro, voor een rondleiding komt daar 4 euro bovenop. Kaartjes koop je via dehortus.nl (op is op, dus wacht niet te lang).

Hortus by Night: 20, 21, 22, 23, 27, 28, 29 en 30 december en 3, 4, 5 en 6 januari.

Af en toe in je eentje op pad is goed voor je.  5 signalen dat je vaker iets zónder je partner moet doen 

Volgend artikel
Dit zijn de zes groene hotspots van bruisend Berlijn
Dit zijn de zes groene hotspots van bruisend Berlijn