5 signalen dat je vaker iets zónder je lief moet ondernemen

5 signalen dat je vaker iets zónder je lief moet ondernemen 5 signalen dat je vaker iets zónder je lief moet ondernemen 5 signalen dat je vaker iets zónder je lief moet ondernemen

Hoe fijn het ook is om tijd door te brengen met je geliefde, af en toe is het minstens zo prettig om lekker een uurtje, avond of dag voor jezelf te hebben. Niets om je schuldig over te voelen, want het is juist goed voor je relatie om ook apart van elkaar dingen te ondernemen. Sterker nog, het kan jullie liefde voor elkaar zelfs versterken.

Zijn jij en je partner (bijna) altijd samen? Deze signalen vertellen je dat het tijd is om eens wat vaker je eigen plan te trekken:

1 Jullie maken vaak ruzie om niks

Een conflictje op z’n tijd komt in de beste relaties voor. Maar als jullie voortdurend kibbelen over onbelangrijke zaken (wie de vaatwasser leeg moet ruimen, wat jullie gaan eten, enzovoorts) dan is dat een teken dat jullie wel wat meer ruimte voor jezelf kunnen gebruiken. Als je teveel op elkaars lip zit dan ga je je aan elkaar ergeren. Is er wat meer afstand, dan is het makkelijker om te zien wat echt belangrijk is – en wat niet.

2 Je verveelt je

Teveel routine zorgt op den duur voor sleur. Saaaaaaaaaai… Merk je dat je partner je begint te vervelen – omdat jullie steeds maar over hetzelfde praten, of erger nog: niks meer hebben om over te praten – dan is het goed om afstand te nemen. Nieuwe ervaringen zorgen ervoor dat je je lief en je relatie weer met een frisse blik gaat bekijken. En ze leveren ook meteen een voorraadje nieuwe gespreksstof op.

3 Je ziet je vriend(inn)en nog maar zelden

Je partner kan niet alles voor jou zijn, en andersom. Er zijn nu eenmaal dingen waarvoor je beter je vriendin of je zus kunt inschakelen. Een netwerk van verschillende mensen om je heen maakt je leven rijker en interessanter. Onderneem je beduidend minder sociale activiteiten dan voordat je een relatie had, dan wordt het de hoogste tijd om weer eens een gezellige date met je besties te plannen.

4 Je komt niet aan je hobby’s toe

Kun je je amper nog herinneren wanneer je voor het laatst een yogales volgde, een boek las of in je uppie de natuur in trok om foto’s te maken? Ben je gestopt met films kijken of naar het theater gaan omdat je partner daar niets aan vindt? Al die dingen die jouw hart sneller doen kloppen, maken je tot wie je bent. Ook al heeft je partner er niks mee en ook al heb je minder tijd ‘over’ nu je je leven met iemand deelt: ze zijn belangrijk voor jóu. Doen, dus!

5 Je voelt je niet jezelf

Ai, rode vlag: als je je niet meer jezelf voelt, maar alleen nog maar een onderdeel van het geheel (jullie samen, dus), ben je hoognodig toe aan wat me-time. Ontdek weer wie je bent zonder je partner. Dat is tenslotte degene waar hij of zij verliefd op werd.

En onthoud, zoals de Engelsen zeggen: distance makes the heart grow fonder.

Meer lezen over relaties?

Volgend artikel
Zo wordt het een stuk gezelliger online: de vijf gouden reactie-regels
Zo wordt het een stuk gezelliger online: de vijf gouden reactie-regels