10 enorm onromantische signalen dat jullie een perfecte match zijn

10 enorm onromantische signalen dat jullie een perfecte match zijn 10 enorm onromantische signalen dat jullie een perfecte match zijn 10 enorm onromantische signalen dat jullie een perfecte match zijn

Je bent dolverliefd en je wilt het liefst 24/7 met die Ene Persoon doorbrengen. Je droomman of droomvrouw is de perfectie zelve en kan vooralsnog niks fout doen… Tot zover, niets aan de hand. Maar wat als die eerste roes van verliefdheid wegtrekt? Hoe weet je dan of jullie echt bij elkaar passen?

Deze 10 praktische afwegingen helpen je bepalen of jullie ook een goede match zijn in de dagelijkse rompslomp – en dat is minstens zo belangrijk als fysieke aantrekkingskracht.

1. Jullie hebben gemeenschappelijke interesses (inkopper)

Heb je je lief ontmoet tijdens een concert, bij een boekenclub of tijdens het uitoefenen van een andere hobby?… Dan is de kans groot dat jullie genoeg gemeenschappelijke interesses hebben om (veel) vrije tijd samen door te brengen. Maar als dat niet het geval is, dan kan je na de eerste verliefdheid voor een uitdaging komen te staan.

Geen paniek: je hoeft heus geen blauwdruk van de ander te zijn. Maar het is wel belangrijk dat de ene partner niet elke avond thuis een boek leest of films kijkt, terwijl de ander van het ene naar het andere feestje hobbelt.

Online training Tantra & seksuele energie

  • Voel je lichter, vrijer én levenslustiger

  • Meer uit je hoofd zijn en meer in contact met je lichaam

  • Meer dan 5.925 trainees gingen je voor

2. Jullie hebben in dezelfde mate behoefte aan me-time

Samen leuke dingen doen? Tuurlijk! Maar hoe belangrijk is het voor jou om af en toe (of heel vaak) alleen te zijn? Ben je regelmatig overprikkeld door alle signalen om je heen, terwijl je partner juist heel vaak onder de mensen wil zijn? Dan heb je misschien een onprettige match. Natuurlijk kan je eraan werken en rekening houden met elkaars behoeftes, maar als jullie dezelfde mate van behoefte aan me-time hebben is dat ideaal.

3. Jullie liefde gaat door de maag (of juist niet)

Dan is er de vraag hoeveel waarde jullie hechten aan eten. Ongeacht je kookvaardigheden kan je heel erg houden van eten, en dan zou het fijn zijn een partner te treffen die deze liefde deelt. Het is ook verstandig om van tevoren aan te kijken of jullie behoeftes wat betreft eten (wel of niet vaak buiten de deur, wel of niet uitgebreid koken) overeenstemmen. Koken kan namelijk ontzettend gezellig, of een ontzettende nachtmerrie zijn.

4. Een opgeruimd en schoon huis is voor jullie (on)belangrijk

Nu we het toch over eten hebben: ben jij iemand die na het eten van chips zijn handen ‘gewoon’ aan zijn broek afveegt? Dan kan iemand die áltijd en óveral reinigingsspullen tevoorschijn tovert je al snel op je zenuwen werken. Hygiëne is een serieus struikelblok in een (langdurige) relatie.


5. Jullie zijn beiden wel/geen schoonmaakprins(ess)en

Maar als je dan toch besluit samen te wonen, hoe zie jij de taakverdeling thuis graag? Laat je het liefst wekelijks iemand langskomen om de boel op te ruimen of denk je van: mijn huis, mijn privacy, ik doe het zelf? Het helpt heel wat irritaties uit de weg om dit soort dingen goed met elkaar af te stemmen.

6. Het gat in jullie handen is ongeveer even groot

Het ligt er natuurlijk aan of jullie allebei werken en hoe de inkomens en uitgaven verder zijn verdeeld (gezamenlijke rekening of juist niet?), maar je zal de relatie goed doen als je iemand kiest die enigszins hetzelfde denkt over financiën. Je wilt natuurlijk complimenten krijgen van je lief als je inkopen hebt gedaan, geen gezeur.

7. Jullie delen dezelfde vakantiedromen

Over geld gesproken, samen op vakantie gaan is vaak ook een belangrijk onderdeel van een gezonde, langdurige relatie. Want tenzij jullie liever solo-reizen, is het belangrijk om te weten wat voor vakanties jullie leuk vinden. Ga je liever bergen beklimmen, wandelen en in het midden van een bos overnachten in een tent? Of ben je juist een cultuursnuiver die liever een stad ontdekt? Dan is iemand die het liefst geniet van de zon, zee en strand in een 5-sterrenhotel niet echt iets voor jou.

8. Alles (of niets) is familie

Dan komen de familiebezoekjes. Ben jij het enig kind van gescheiden ouders of heb je heel wat broers en zussen wiens aangetrouwde families je zelfs tot aan alle nichtjes en neefjes kent en regelmatig bezoekt? Het is belangrijk om te weten of en hoe gehecht jullie aan jullie familie zijn en hoe belangrijk familiereünies voor jullie zijn. Kun je je daarin meegaand opstellen zonder jezelf opzij te zetten?

9. Jullie delen dezelfde normen en waarden (of zijn ontzettend open minded)

Jij links, hij rechts? Dat kan. Tegenpolen trekken elkaar. Maar hoe fanatieker, hoe onmogelijker. Ga die uitdaging niet aan als zijn/haar normen en waarden zich lijnrecht tegenover die van jou bevinden.

10. Jullie gaan altijd samen slapen

Last but not least: ben je een nachtmens die genoeg heeft aan een paar uurtjes slaap, of een fanatieke uitslaper? Dan kan het moeilijk zijn om samen te leven met iemand die het ritme van de zon aanneemt.

Meer lezen over liefde?

Dit type geliefde ben jij volgens je sterrenbeeld.

Volgend artikel
Samenwonen met je partner? Bespreek deze vijf zaken vóór de verhuizing
Samenwonen met je partner? Bespreek deze vijf zaken vóór de verhuizing