Deze film over dé pelgrimstocht wil je zien – en meer events in juni

Deze film over dé pelgrimstocht wil je zien – en meer events in juni Deze film over dé pelgrimstocht wil je zien – en meer events in juni Deze film over dé pelgrimstocht wil je zien – en meer events in juni

Welke films, voorstellingen, festivals en andere events wil je deze maand niet missen? We zetten ze voor je op een rijtje. 

1600 kilometer lopen naar een bedevaartsoord: wat doet dat met je?

Het is een tocht die al eeuwen tot de verbeelding spreekt: de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Hoe is het om in zeventig dagen 1600 kilometer af te leggen? Zonder veel voorbereiding gaat Martin de Vries het avontuur aan. Hij filmt zichzelf en alles wat hij onderweg tegenkomt. Wat leert hij over zichzelf, hoe is het om zo lang alleen te zijn, wat brengt de wekenlange tocht hem? Aan het begin zegt hij: ‘Ik weet eigenlijk nog steeds niet waarom ik loop. Misschien ga ik dat uitvinden, misschien ook niet.’

Camino draait in de filmhuizen vanaf 6 juni. Kijk hier de trailer:

Met een dubbeldekkerbus naar het theater

Met een oude dubbeldekkerbus naar de plaats van bestemming gebracht worden: best een bijzonder begin van een theatervoorstelling. De voorstelling Het Land van Nooit van de jonge theatermaakster Anne Roos Rosa de Carvalho wordt gespeeld in het Nederlands Kremlin, een unieke kunsttuin midden in de Noord-Hollandse polder. De bus vertrekt vanuit Alkmaar, waar -ie je ook weer terugbrengt. Het Land van Nooit gaat over een ooit wereldberoemde schrijver, Von Däniken, die nog steeds miljoenen volgelingen heeft. Wat is de aantrekkingskracht van zulke charismatische types?

De voorstelling maakt deel uit van het Karavaan Festival en is van 28 mei tot en met 10 juni te zien. Kaartjes en meer info vind je hier.

Rol je mat maar uit: het is Internationale Yogadag

Het blijft een grappig idee: wereldwijd wordt er op één dag door duizenden mensen aan yoga gedaan. Omdat de eigenlijke Internationale Yogadag (International Day of Yoga), vijf jaar geleden uitgeroepen door de Verenigde Naties, dit jaar midden in de week valt, wordt-ie in Amsterdam op de zondag ervoor gevierd. Neem je matje mee en ga op 16 juni naar de Dam, waar je met duizenden anderen tegelijk je asana’s kunt uitvoeren. Of ga naar je eigen yogastudio, dat kan natuurlijk ook!

Binnenkijken in de ateliers van honderden kunstenaars

Altijd al benieuwd geweest hoe die beeldhouwer bij jou in de buurt eigenlijk te werk gaat? Tijdens het Landelijk Atelierweekend krijg je een kijkje achter de schermen bij vierhonderd kunstenaars in heel Nederland, gratis en voor niks. Er zijn ook workshops en lezingen te volgen.

Landelijk Atelierweekend, 22 en 23 juni

Kunst om in te duiken – deze kunstenaar bouwde woningen na

Thuis zijn, wat betekent dat eigenlijk? Die vraag onderzocht de Zuid-Koreaanse kunstenaar Do Ho Sunh. Hij maakt architecturele installaties, vaak in felle kleuren, die nu te zien zijn in het Wassenaarse Museum Voorlinden. Zelf zegt hij: ‘Ik zie het leven als een gang zonder vast startpunt of bestemming. Wij hebben de neiging om ons steeds op de bestemming te richten, waardoor we alle tussenruimtes over het hoofd zien.’ Te zien tot en met 29 september.

Meer lezen?

Volgend artikel
Altijd al een schaap willen scheren? Dit is je kans
Altijd al een schaap willen scheren? Dit is je kans