Winters weekendje weg? Ga voor kunst en cultuur in Londen

Winters weekendje weg? Ga voor kunst en cultuur in Londen Winters weekendje weg? Ga voor kunst en cultuur in Londen Winters weekendje weg? Ga voor kunst en cultuur in Londen

Londen is het hele jaar door de moeite waard, maar in de winter is de sfeer nog net wat bijzonderder. Ben je een liefhebber van musea en theater, dan kun je zéker niet om de Britse hoofdstad heen. Met de trein ben je er in een paar uurtjes.

Is Londen één van je favoriete steden, of ben je er nog nooit geweest? In de koninklijke hoofdstad van Engeland hoef je je in elk geval nooit te vervelen. Ieder bezoek levert een totaal andere belevenis op. Hoogtepunten als de bekende wijk Notting Hill, vintage walhalla Brick Lane en winkelgebied Covent Garden Market zijn altijd de moeite van een bezoek waard. Wil je je deze winter een beetje ontworstelen aan de drukte en iets unieks doen? Vier verrassende ideeën om 2019 knus en cultureel te starten.

Logeren in Paddington

Aan het Hydepark, tussen het centrum en Notting Hill, ligt de rustige en statige wijk Paddington. Een fijne plek om te logeren. In de Airbnb van Rosemary bijvoorbeeld; op de vijfde verdieping van een statig appartementencomplex, op loopafstand van het Hyde Park. Je deelt het appartement met de gastvrouw en krijgt heerlijke, biologische producten als ontbijt. Door de centrale ligging loop je naar Kensington en het centrum. Je waant je voor een paar dagen een echte Londenaar

Theater aan de Thames

Unieke West End show zien? Ga naar Caroline or Change. Aangrijpend verhaal, meeslepende muziek en realistisch spel. Caroline or Change speelt zich af in de vroege jaren zestig. Je stapt in het leven van de Afro-Amerikaanse huishoudster Caroline in de tijd van de I have a dream speech van Martin Luther King. Een tijd van revolutie waarmee huishoudster Caroline worstelt. In de show wordt alleen gezongen; een mix van blues, soul, klassieke en Joodse muziek. Caroline or Change speelt tot 9 februari in theater het Playhouse aan de Thames.

Klassiekers op The South Bank

Voor fervente lezers is Londen een feest. Mooie boekhandels te over die je uitnodigen de Engelse literatuur in te duiken. The South Bank aan het verkennen? Dan is boekhandel Foyles de moeite van een bezoek waard. Hier vind je kaarten, klassieke titels, bestsellers, cadeauboeken en kantoorspullen. Een winkel waar je zomaar een uur je ogen uitkijkt.

Op tijd in Tate Modern

Londen barst uit zijn voegen van de musea. Stuk voor stuk gigantisch en gratis te bezoeken. Voor moderne kunst, kunstbeleving en een prachtig uitzicht vanaf het dak ga je naar Tate Modern. Een van de unieke werken die je daar (tot 20 januari) kunt bekijken, is The Clock van kunstenaar Christian Marclay. Hij heeft een 24 uur durende film gemaakt met film- en televisiefragmenten uit verschillende periodes waarin het steeds één minuut later is. Een absurd project en een mooie reis door verschillende perioden, sferen en uren.

Ook de moeite waard: Berlijn en Stockholm

Toch een andere stad proberen? Check deze zes groene hotspots in Bruisend Berlijn, of deze culinaire en culturele highlights van Stockholm 

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.
Volgend artikel
Dit zijn de leukste events om je jaar mee in te luiden
Dit zijn de leukste events om je jaar mee in te luiden