Lichter leven: nooit meer op dieet

Lichter leven: nooit meer op dieet Lichter leven: nooit meer op dieet Lichter leven: nooit meer op dieet

In vijftien lessen helpen we je op weg naar een lichter en opgeruimder leven. In deze les ligt de focus op acceptatie en overgave. Kijk eens goed naar jezelf. De eerste stap naar een lichtere jij is dat je jezelf helemaal accepteert. Zoals je nu bent. Met alles erop en eraan.

Alles waar je van af wilt omdat je er een hekel aan hebt, vormt namelijk een strijd. Wanneer al die minpunten er gewoon mogen zijn, neem je de behoefte om in opstand te komen weg. Het gaat om lief zijn voor jezelf en weer voelen waar je grenzen liggen.

Acceptatie en overgave

Probeer het daarom nu eens zo te bekijken: Je bent goed zoals je bent. In essentie ben je al compleet. Veel van wat je in de loop van je leven hebt binnengelaten, opgeslagen en vastgehouden, heeft het contact met je essentie vertroebeld. Dit heb je niet meer nodig. Om het te kunnen loslaten, hoef je geen dieetregels te volgen, calorieën te tellen of voortdurend op de weegschaal te staan. We gaan het anders aanpakken.

Deze lessen zijn daarom een uitnodiging om nu eens echt te kijken naar wat jou belemmert in je leven en dat vervolgens spelenderwijs los te laten. Zie het als een spannend proces. Geef jezelf eraan over en neem er vooral de tijd voor. Vergelijk het met een trap die je beklimt: wij bieden je de leuning, maar je zult zelf moeten lopen. Stap voor stap loslaten wat jou niet meer dient en zo plaatsmaken voor nieuwe gewoonten waar je je beter door gaat voelen. Zelfs het kleinste stapje kan hierbij grote gevolgen hebben. Klim dus rustig door en vergeet vooral niet om ervan te genieten!

Nieuw: Happinez Zomerboek

Trakteer jezelf deze zomer op heel veel leesplezier met het Happinez Zomerboek. Met maar liefst 208 pagina’s vol fijne inzichten, puzzels, een yoga-zomerhoroscoop, schrijfoefeningen en meer.


Opdracht 1

Bedenk vijf dingen die je graag wilt loslaten. Wat voor positieve resultaten zal dat opleveren? Tip: houd je voortgang bij in een notitieboek.

Opdracht 2

Hang je lievelingsjurk of je favoriete spijkerbroek, waar je nu niet meer (helemaal) in past, pontificaal in het zicht. Gebruik dit kledingstuk als haalbaar einddoel – als je vijftien was toen je het voor het laatst droeg, is dat niet echt haalbaar. Het vooruitzicht dat je straks weer je favoriete kleding kunt dragen, werkt heel motiverend.

In vijftien lessen helpen we je op weg naar een lichter en opgeruimder leven. Bekijk hier de volgende les.

Beeld: fotografie door Violaine Chapallaz, styling door Marita Janssen, visagie door Bianca Fabrie

Volgend artikel
Lichter leven: eet mindful
Lichter leven: eet mindful