Bye bye blues: zorgeloos zoete bosbessentaart - Happinez
Terug naar overzicht

Bye bye blues: zorgeloos zoete bosbessentaart

Categorie
Fotografie
Fotografie Jeroen van der Spek, recept en food styling Dosia Brewer, styling Cyn Ferdinandus
Bye bye blues: zorgeloos zoete bosbessentaart

Last van een winterdip vandaag? Geen betere manier om de blues te omarmen dan met deze raw bosbessentaart.

Verras je gezin, vrienden, huisgenoten of jezelf met een taartje op maat – zo lekker, dat maakt deze koude winterdag helemaal goed.

Raw, zonder geraffineerde suiker, zonder zuivel, zonder ei, zonder gluten

Voor 10 – 12 personen

Ingrediënten:

  • 200 gram amandelen
  • 200 gram ontpitte dadels
  • 30 gram geraspte kokos
  • 2 biologische citroenen
  • 450 gram ongebrande cashewnoten
  • 2,4 deciliter agavesiroop
  • 450 gram kokosolie

 

Bekleed een springvorm van 20 centimeter Ø met huishoudfolie – dan is de taart straks gemakkelijk uit de vorm te halen.

Doe voor de bodem 200 gram amandelen, 200 gram ontpitte dadels en 30 gram geraspte kokos in de keukenmachine en draai tot kruimels. Voeg ± 1 eetlepel water toe en draai nog even door. Verdeel de massa over de bodem van de vorm en druk goed aan. Zet de vorm in de koelkast.

Rasp de schil van 2 biologische citroenen en pers de vruchten uit. Doe het sap samen met 450 gram ongebrande cashewnoten in de keukenmachine en draai tot een gladde pasta. Voeg toe: de citroenrasp, 400 gram bosbessen, 200 gram bramen (beide vers of uit de diepvries), 2,4 deciliter agavesiroop en 450 gram kokosolie. Draai alles tot een gladde massa – doe dit eventueel in delen, want het is een zware massa. Proef en breng eventueel hoger op smaak met wat extra citroensap en agavesiroop. Verdeel de vulling over de bodem en laat de taart zeker 6 uur, maar liever een nacht opstijven in de koelkast. Garneer met nog wat bramen en bessen.

Meest populair