Bye bye blues: zorgeloos zoete bosbessentaart

Bye bye blues: zorgeloos zoete bosbessentaart Bye bye blues: zorgeloos zoete bosbessentaart Bye bye blues: zorgeloos zoete bosbessentaart

Last van een winterdip? Geen betere manier om de blues te omarmen dan met deze raw bosbessentaart.

Verras je gezin, vrienden, huisgenoten of jezelf met een bosbessentaart op maat – zo lekker, dat maakt deze koude winterdag helemaal goed.

Raw, zonder geraffineerde suiker, zonder zuivel, zonder ei, zonder gluten

Voor 10 – 12 personen

Ingrediënten:

  • 200 gram amandelen
  • 200 gram ontpitte dadels
  • 30 gram geraspte kokos
  • 2 biologische citroenen
  • 450 gram ongebrande cashewnoten
  • 2,4 deciliter agavesiroop
  • 450 gram kokosolie

Zo maak je deze gezonde bosbessentaart

Bekleed een springvorm van 20 centimeter Ø met huishoudfolie – dan is de bosbessentaart straks gemakkelijk uit de vorm te halen.

Doe voor de bodem 200 gram amandelen, 200 gram ontpitte dadels en 30 gram geraspte kokos in de keukenmachine en draai tot kruimels. Voeg ± 1 eetlepel water toe en draai nog even door. Verdeel de massa over de bodem van de vorm en druk goed aan. Zet de vorm in de koelkast.

Online training Ayurveda

  • Ontdek de leefstijl die bij jou past

  • 7 lessen met wijsheden uit deze eeuwenoude gezondheidsleer

  • Alleen in april: 10,- korting met code VEDA10

Rasp de schil van 2 biologische citroenen en pers de vruchten uit. Doe het sap samen met 450 gram ongebrande cashewnoten in de keukenmachine en draai tot een gladde pasta. Voeg toe: de citroenrasp, 400 gram bosbessen, 200 gram bramen (beide vers of uit de diepvries), 2,4 deciliter agavesiroop en 450 gram kokosolie. Draai alles tot een gladde massa – doe dit eventueel in delen, want het is een zware massa. Proef en breng eventueel hoger op smaak met wat extra citroensap en agavesiroop. Verdeel de vulling over de bodem en laat de taart zeker 6 uur, maar liever een nacht opstijven in de koelkast. Garneer met nog wat bramen en bessen.


Meer recepten?

Probeer ook eens deze kaneelbroodjes met hazelnoten.

Fotografie Jeroen van der Spek, recept en food styling Dosia Brewer, styling Cyn Ferdinandus

Volgend artikel
Deze 5 yogahoudingen helpen je uit een winterdip
Deze 5 yogahoudingen helpen je uit een winterdip