Met deze tips tover je je dagmenu om in lekker én plantaardig. Lees meer
Last van een winterdip vandaag? Geen betere manier om de blues te omarmen dan met deze raw bosbessentaart.
Verras je gezin, vrienden, huisgenoten of jezelf met een taartje op maat – zo lekker, dat maakt deze koude winterdag helemaal goed.
Voor 10 – 12 personen
Ingrediënten:
Bekleed een springvorm van 20 centimeter Ø met huishoudfolie – dan is de taart straks gemakkelijk uit de vorm te halen.
Doe voor de bodem 200 gram amandelen, 200 gram ontpitte dadels en 30 gram geraspte kokos in de keukenmachine en draai tot kruimels. Voeg ± 1 eetlepel water toe en draai nog even door. Verdeel de massa over de bodem van de vorm en druk goed aan. Zet de vorm in de koelkast.
Rasp de schil van 2 biologische citroenen en pers de vruchten uit. Doe het sap samen met 450 gram ongebrande cashewnoten in de keukenmachine en draai tot een gladde pasta. Voeg toe: de citroenrasp, 400 gram bosbessen, 200 gram bramen (beide vers of uit de diepvries), 2,4 deciliter agavesiroop en 450 gram kokosolie. Draai alles tot een gladde massa – doe dit eventueel in delen, want het is een zware massa. Proef en breng eventueel hoger op smaak met wat extra citroensap en agavesiroop. Verdeel de vulling over de bodem en laat de taart zeker 6 uur, maar liever een nacht opstijven in de koelkast. Garneer met nog wat bramen en bessen.
Met deze tips tover je je dagmenu om in lekker én plantaardig. Lees meer
Voor als je zin hebt in onvervalst comfort food. Lees meer
Happy Chocolatemousse Day! Lees meer
Het is eigenlijk best eenvoudig. Lees meer
Je hebt vast de beelden gezien van het strand van Schiermonnikoog, vol aangespoelde... Lees meer
Gek op musea en theater? Dan kun je niet om Londen heen. Lees meer