Recept: kaneelbroodjes met hazelnoten - Happinez
Terug naar overzicht

Recept: kaneelbroodjes met hazelnoten

Categorie
Recept: kaneelbroodjes met hazelnoten

Liefde is het geheime ingrediënt 
van brood. Je mengt, je kneedt, je draait, je kneedt nog eens, en brengt zo 
het deeg onder je handen tot leven.

Zoals bij deze heerlijke kaneelbroodjes, die je met het hele gezin kunt eten:

Kaneelbroodjes met hazelnoten

Voor 12 broodjes

Ingrediënten:

  • 500 gram patentbloem
  • 3 eieren
  • 8 gram zeezout
  • 150 gram boter
  • 60 gram witte basterd suiker
  • 25 gram gist
  • Rasp van 2 biologische sinaasappels
  • 1,2 deciliter room óf melk
  • 0,8 deciliter water
  • 300 gram suiker
  • 2 eetlepels water
  • 110 gram boter
  • Snuf kaneel
  • 150 gram gehakte hazelnoten
  • Losgeklopte eidooier

Bereiding:

Doe in een grote kom: 500 gram patentbloem, 3 eieren, 
8 gram zeezout, 150 gram boter, 60 gram witte basterd suiker, 25 gram gist, rasp van 2 biologische sinaasappels, 1,2 deciliter room óf melk en 0,8 deciliter water. Kneed alles goed door en laat het deeg vervolgens 1 uur rusten op kamertemperatuur. Sla dan de lucht uit het deeg door het met een klap op het aanrecht te slaan. Laat het deeg 10 minuten staan en herhaal deze handeling nog twee keer. Laat daarna het deeg rijzen tot het is verdubbeld in omvang. Ondertussen kun je de vulling bereiden. Doe 300 gram suiker samen met 2 eetlepels water in een steelpan, laat het mengsel langzaam bruin worden, terwijl je roert met een houten of siliconen spatel. Stop hiermee zodra de suiker begint te koken. Als de suiker gekarameliseerd is, doe je 110 gram boter erbij; je mengt de boter en de suiker door de pan langzaam te bewegen. Voeg daarna een snuf kaneel en 150 gram gehakte hazelnoten toe en laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Als het deeg voldoende is gerezen, rol je het uit tot een rechthoekige plak. Verdeel de vulling er gelijkmatig overheen. Rol het geheel vanaf de lange kant op, zodat je een rol krijgt, en snijd er 12 broodjes van. Laat ze nog even rijzen, strijk ze af met wat losgeklopte eidooier en bak ze 12 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Meest populair