Zo kun je zelf een verfrissende ijskoffie maken

Zo kun je zelf een verfrissende ijskoffie maken Zo kun je zelf een verfrissende ijskoffie maken Zo kun je zelf een verfrissende ijskoffie maken

Ijskoffie maken is heel simpel en zó lekker. Als opkikker voor op een warme dag of als afternoon kick. Je kunt hiervoor naar de dichtstbijzijnde Starbucks gaan, maar zelf ijskoffie maken is minstens zo smakelijk, veel leuker én goedkoper. Volg hieronder het recept en maak zelf een heerlijke ijskoffie!

Ijskoffie maken: zo doe je het

Recept voor een iced frappé

Een iced frappé is een zoete ijskoffie, gemaakt van melk, suiker, ijsblokjes en – uiteraard – koffie. Oorspronkelijk komt dit drankje uit Griekenland. Een iced frappé kan alleen koud gemaakt worden. Het perfecte drankje voor op een warme zomerdag, dus. Zo maak je het:

Ingrediënten

Voor 1 persoon

  • 1 kop vers gezette koffie (laat het eerst afkoelen)
  • 50 ml (plantaardige) melk
  • Suiker (hoeveel je zelf lekker vindt)
  • Ijsblokjes

Voor dit recept heb je een blender nodig.

Bereiding

Zet 1 kop koffie en laat deze afkoelen. Als de koffie is afgekoeld, giet je het in de blender. Voeg daar de 8 ijsblokjes, de melk en de suiker aan toe en blend dit tot een soepel geheel. Genieten maar!

Recept voor een iced latte

De latte stamt oorspronkelijk uit Italië, en kan zowel warm als koud gemaakt worden. In onderstaand recept maken we een iced latte, maar je kunt ‘m ook warm maken door de ijsblokjes weg te laten en de melk eerst te verwarmen.

Ingrediënten

Voor 1 persoon

  • Een glas (plantaardige) melk
  • 1 (afgekoelde) espresso
  • Ijsblokjes

Bereiding

Als je het lekker vindt, kun je de melk eerst opschuimen met een melkopschuimer. Vul het glas met ijsblokjes en giet hierna de (opgeschuimde) melk erop. Als laatste giet je de koffie voorzichtig in het glas. That’s it!

Je kunt natuurlijk ook nog een zoetstof naar keuze toevoegen, zoals suiker, vanille-aroma of vloeibare karamel.

Meer DIY?

Limonade maken: dit zijn de lekkerste recepten.

Over auteur
Dagmar Harkema is online redacteur, sterrenbeeld Ram en sinds juni 2020 werkzaam bij Happinez. Ze geeft je graag de beste tips voor een mooie(re) wereld, vertelt je waar je de leukste evenementen kunt vinden, deelt DIY’s en verzorgt de online boekenrubriek.
Volgend artikel
Om op te warmen: krachtige Golden milk
Om op te warmen: krachtige Golden milk