Weekendje uitwaaien? Dit zijn de leukste logeeradressen aan zee

Weekendje uitwaaien? Dit zijn de leukste logeeradressen aan zee Weekendje uitwaaien? Dit zijn de leukste logeeradressen aan zee Weekendje uitwaaien? Dit zijn de leukste logeeradressen aan zee

Laat de wind al je zorgen meenemen, staar over de golven naar schepen in de verte, neem een frisse ochtendduik (of dip alleen even met je tenen in het water) en wandel door het rulle zand tot je benen niet meer kunnen: uitwaaien en opladen gaat nergens zo makkelijk als aan zee. Is een dagje strand je veel te kort? Overnacht dan bij één van deze fijne adresjes:

Met een groter-dan-groot bed

MEER b&b vind je op loopafstand van het authentieke Zuid-Hollandse Ouddorp, op een kleine kilometer afstand van het Grevelingenmeer en zo’n tien minuten fietsen van uitgestrekte stranden. Deze bed & breakfast biedt ruimte aan twee gezinnen en zowel de Popcorn Room als de Green Room hebben een inrichting om verliefd op te worden. Extra leuk: de slaapkamers zijn voorzien van een megagroot bed van bijna drie meter breed. Perfect voor gezinnen (want: gezellig met de hele bups in één bed) én geliefden (want: meer dan genoeg ruimte voor romantiek).

Op het strand van Kijkduin

Dichterbij zee kan bijna niet. Als je logeert in een Haags strandhuisje word je wakker óp het strand, vlakbij de boulevard van Kijkduin. Vanuit je eigen beach house – en al helemaal vanaf de veranda – heb je vrij uitzicht op zee. Het brede strand van Kijkduin is perfect voor eindeloze strandwandelingen. Pak je liever de fiets? Mooie routes genoeg in deze omgeving. En als je eventjes genoeg hebt van al die frisse zeelucht (we kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen) zit je in no time in hartje Den Haag.

Achter de duinen

Vakantiehuisje ‘Bos en Duin’ op Walcheren, aan de Zeeuwse kust tussen Vlissingen en Zoutelande, is met zoveel zorg en oog voor detail ingericht dat je er het liefst permanent je intrek zou nemen. Je vindt dit droomplekje in het Venabos, meteen achter de duinen. ’s Ochtends laat je het bad vollopen terwijl je nipt aan een vers gezet kopje Nespresso en ’s avonds geniet je onderuitgezakt op de comfortabele bank of bij het knisperende vuurtje van de houtkachel na een heerlijke dag. ‘Bos en Duin’ is geschikt voor maximaal zes personen. In de omgeving vind je veel leuke adresjes om te eten of te winkelen. Als dit niet maximaal opladen en genieten is…

Luxe eilandresort

Op een eiland vertraagt de tijd, en op hideaway Camp Silver nog ietsje meer. In dit mini resort op een zalig stille plek op Texel kun je met z’n tweetjes overnachten in een originele Amerikaanse Airstream die is ingericht als luxe hotelkamer. Vanaf je eigen buitenterras geniet je van het weidse uitzicht, adembenemende zonsondergangen en een magische sterrenhemel. Om in alle rust en stilte te ontspannen of voor je dagelijkse yoga practice is er een dometent en in het paviljoen kun je terecht voor een simpele, zo lokaal mogelijke maaltijd. Nog meer verwennerij? Boek dan de Airstream met privésauna.

Meer fijne adresjes ontdekken?

Meer lezen over de wonderen van de zee?

Over auteur
Sanne Eva Dijkstra staat stevig met twee benen op de Friese grond, maar met haar hoofd graag in de wolken. Sanne Eva schrijft vooral – en het liefst – over food, reizen, bewust(er) leven en lifestyle in het algemeen.
Volgend artikel
Ontdek de holistische hotspot Mahara
Ontdek de holistische hotspot Mahara