Ontdek de holistische hotspot Mahara

Ontdek de holistische hotspot Mahara Ontdek de holistische hotspot Mahara Ontdek de holistische hotspot Mahara

Rituelen geven houvast, een gevoel van veiligheid en vertrouwen. Iemand die alles weet van de kracht en het belang van eeuwenoude rituelen en ceremonies, is Michelle van Coeverden. Zij opende enkele jaren geleden Mahara Holistic Lifestyle. Een hidden gem verstopt in de drukke straten van Amsterdam.

Meditaties, workshops en concerten

Een plek waar je kunt opladen en waar regelmatig meditaties, workshops en kleine concerten worden gegeven. Zo vond er eens een Sound Healing Drum workshop plaats van Gyenyamedi uit Ghana, een helende ceremonie van een Shipibo-healer uit de Amazone en een concert van zanger en multi-instrumentalist Avi Adir.

Genoeg moois

Ook waarschuwen we alvast: heb je je aangemeld voor een sessie die plaatsvindt in de yurt, in de tuin van Mahara? Kom zeker iets eerder, want bij binnenkomst in één rechte lijn door naar de tuin lopen is zo goed als onmogelijk. Zodra je voet zet in de huiskamertempel van Mahara, word je geprikkeld door al het moois in de winkel en ben je zo een kwartier verder. Je vindt er onder andere essentiële oliën, supplementen, kruiden en verzorgingsproducten en ook kun je er terecht voor een holistische kappersafspraak.

Holistische knipbeurt

De gedachte hierachter is simpel; je haar is een verlengstuk van je persoonlijkheid, waarin – net als in het lichaam – negatieve energie kan worden opgeslagen. Een holistische kapper voldoet niet alleen aan iemands behoefte om het haar te knippen of kleuren, maar ook aan de onderliggende behoeften zoals loslaten en het vinden van ontspanning. Daarnaast wordt er alleen gewerkt met ‘groene’ producten. Vrij van parabenen, siliconen en ammoniak bijvoorbeeld en verpakt met milieuvriendelijke materialen.


Meer lezen over rituelen?

Neem afscheid met dit waardevolle ritueel.

Volgend artikel
Dagje weg? Dit zijn dé 8 hotspots van Alkmaar
Dagje weg? Dit zijn dé 8 hotspots van Alkmaar