Slapen en ontwaken in de natuur (ook – of misschien wel vooral – in het najaar)

Slapen en ontwaken in de natuur (ook – of misschien wel vooral – in het najaar) Slapen en ontwaken in de natuur (ook – of misschien wel vooral – in het najaar) Slapen en ontwaken in de natuur (ook – of misschien wel vooral – in het najaar)

Als er iets is dat nieuwe energie geeft, is het wel op vakantie gaan in de natuur. Vrij zicht op een donkere sterrenhemel, in slaap vallen met het geluid van ruisende bomen en ontwaken met de eerste zonnestralen. Op deze fijne logeerplekken gaat onthaasten en opladen vanzelf.

Midden in het bos

Op één van de mooiste plekken in de Drentse natuur kun je slapen in een Cabiner, een duurzame trekkershut op een open plek in het bos. Ver weg van de bewoonde wereld: om er te komen, maak je eerst een wandeling van zo’n zes kilometer. Water pomp je zelf op uit de grond en om warm te douchen moet je eerst de houtkachel opstoken. Zonder wifi en stopcontacten ben je hier ‘gedwongen’ offline, en dat is verre van vervelend op een plek als deze. Helemaal ontdaan van luxe is de Cabiner trouwens niet, want je slaapt op een comfortabel ecologisch matras van Yumeko, kunt een maaltijdpakket met lokale biologische ingrediënten laten bezorgen en er staan heerlijke verzorgingsproducten van Meraki voor je klaar.

Met uitzicht op de moestuin

In Barchem (Gelderland), aan de voet van de Lochemse Berg, staat een met de hand gebouwde tiny house. Het is gemaakt van alleen duurzame en gerecyclede materialen en prachtig ingericht met de one of a kind vondsten van eigenaresse (en interieurstylist) Mera. In de houtkachel brandt je hout van omgevallen bomen uit het naastgelegen bos en douchen doe je in een oud wijnvat. Vanuit het huisje kijk je uit op de Lochemse Berg. Weidevogels, hazen, herten: er komt van alles voorbij. Het tiny house staat op het erf van de verhuurders, maar op zo’n honderdvijftig meter afstand van de woonboerderij heb je meer dan genoeg privacy. Misschien zie je af en toe iemand in de moestuin werken. Alleen maar leuk, want je kunt dus biologische groenten en fruit rechtstreeks van het land kopen. Net als kakelverse eitjes voor bij het ontbijt…

In een prive-bos

GetAway Deluxe verhuurt cabins op bijzondere locaties. Cabin 01 ligt aan de rand van een prive-bos van 4.000 m2 groot, dat ooit onderdeel was van een 19e eeuws jachtgebied. Via een toegangspad van 100 meter bereik je het vrijstaande huisje, dat uitkijkt over weilanden en maisvelden.  De cabin is van alle luxe voorzien: blijf bij slecht weer vooral lekker binnen om een boek te lezen in de zitkuil bij de houtkachel. Bij mooi weer heb je het 4.000 m2 bos tot je beschikking met wandelpaadjes die naar een hangmat, schommel en meerdere zitjes leiden.

Daag je geest uit met het Happinez Puzzelboek

  • 160 pagina’s met spirituele quizzen, zen-makende beeldpuzzels en inspirerende inzichten

  • In samenwerking met Denksport, dé expert op puzzelgebied

Vlakbij het IJsselmeer

Verwacht je in Friesland vooral een vlak plattelandslandschap? Laat je dan verrassen door het glooiende en bosrijke Gaasterland. Hier kun je met z’n tweetjes logeren in Atelier Gaasterland, op Landgoed Birkhof in Oudemirdum, met het IJsselmeer en een aantal indrukwekkende kliffen (jawel!) op een klein afstandje rijden. Niks back to basic, wel één met de natuur, want de enorme glazen wand haalt buiten letterlijk naar binnen. Met een beetje geluk zie je vanuit je bed reeën en andere dieren voorbijkomen. Het interieur is warm, smaakvol en luxe. Denk kunst aan de wand, een stoere Piet Hein Eek eettafel en Auping bedden gecombineerd met vintage en lokale vondsten, kleurrijk servies en linnen beddengoed. Atelier Gaasterland is de perfecte spot voor natuurliefhebbers die zich ook graag omringen met kunst en design.

Meer tips voor een vakantie in het groen? 

Dit zijn de zes groene hotspots van bruisend Berlijn.

Over auteur
Sanne Eva Dijkstra staat stevig met twee benen op de Friese grond, maar met haar hoofd graag in de wolken. Sanne Eva schrijft vooral – en het liefst – over food, reizen, bewust(er) leven en lifestyle in het algemeen.
Volgend artikel
Dit is waarom liefde en medemenselijkheid zo belangrijk is in de zorg
Dit is waarom liefde en medemenselijkheid zo belangrijk is in de zorg