Weekendje weg? Waai stijlvol uit in Friesland

Weekendje weg? Waai stijlvol uit in Friesland Weekendje weg? Waai stijlvol uit in Friesland Weekendje weg? Waai stijlvol uit in Friesland

Behoefte om even flink uit te waaien? Ga een weekendje naar Friesland en bezoek Dokkum, Harlingen en Hindeloopen.

Deze plaatsen zijn door hun unieke ligging (Harlingen), beeldige stadscentrum (Dokkum) en knusse haven (Hindeloopen) fijne plekken om even bij te komen. Maar dat niet alleen. In Hindeloopen kun je terecht voor je spirituele inkopen en Dokkum en Harlingen zijn een walhalla voor kledingestheten. Waar wacht je nog op?

Slenteren langs pakhuizen

Harlingen staat bekend om de bootverbinding met Vlieland en Terschelling. Maar deze historische stad is zelf ook een bezoekje waard. Slenterend langs oude pakhuizen aan grachten kom je mooie zaken tegen. No. 18 en Fifty Six bijvoorbeeld. Allebei zaken met een keur aan klassieke, alternatieve en kwalitatieve kleding die niet misstaan in die toch al halflege kledingkast. Uitgeshopt bewonder je in de haven de schitterende zeilboten waarmee je een dag, een weekend of zelfs een vakantie op de Waddenzee, het IJsselmeer of de Friese meren kunt zeilen.

Engelenkaarten en harembroeken

In de pittoreske Elfstedenstad Hindeloopen is het goed toeven vanaf een terras met uitzicht op de haven of met je surfplank op het IJsselmeer. In de kleine Friese plaats staat met name watersport centraal. Je loopt er met de schapen over de dijk en kijkt met een frisse zeebries door je haar uit over de Waddenzee en het IJsselmeer. In het haventje meren vooral plezier(zeil)jachten aan. Wat je niet verwacht is dat één van de weinige winkels (die helaas niet online te vinden is) harembroeken, edelstenen en engelenkaarten verkoopt. Inslaan dus. En weer verder surfen, borrelen, slenteren of doorrijden naar de volgende Friese bestemming.

Stijlvolle kleding

Voor mooie kleding en een pittoresk stadscentrum moet je in Dokkum zijn. Naast de bekende zaken wemelt het er van de met smaak ingerichte boetiekjes. Midden in het centrum aan de gracht vind je 1622 met woonaccessoires, sieraden en achterin stijlvolle kleding van mooie merken. Het is geen goedkope winkel en dat is maar goed ook, anders zouden ze niks overhouden (en jij ook niet). Om de hoek van 1622 vind je Io Sorrido. Eigenzinnig en kleurrijk ingericht met al even mooie spullen. Sparen dus voor een weekendje Dokkum.

Dineren en logeren In het knusse Dokkum blijf je een nachtje logeren bij Stadslogement Kleindiep. Een modern ingericht grachtenpand waar je een paar nachten kunt vertoeven. Het appartement Ûnder voelt aan als thuis met de grote keuken en diepe tuin waar je ’s ochtends van je koffie geniet. ’s Avonds kun je voor een diner aan de gracht terecht bij Artisante of strijk je neer in de tuin van KB Foods & Drinks in de straat achter Kleindiep.

Volgend artikel
Slapen in een tipi, yurt of pipowagen: dit zijn de leukste logeerplekken in de natuur
Slapen in een tipi, yurt of pipowagen: dit zijn de leukste logeerplekken in de natuur