Terug naar overzicht

Dagje Arnhem? Dit zijn de hotspots die je niet mag missen

Categorie
Fotografie
Tekst: Dorien Vrieling
Dagje Arnhem? Dit zijn de hotspots die je niet mag missen

Arnhem is dé stad voor wie houdt van mode en design, maar eigenlijk vind je er alles wat je zoekt op een stedentripje. Bijzondere gebouwen, een heerlijk park om te wandelen en een groot aanbod aan winkels en eigenzinnige restaurants.

Misschien ben je niet zo geneigd om tijdens een citytripje in eigen land een kerk binnen te stappen, maar in Arnhem is het zonde om dat niet te doen. De Koepelkerk, midden in de stad, heeft wel iets weg van het Pantheon in Rome. Loop dus even naar het midden van de kerk en kijk naar boven!

Koepelkerk, Jansplein 60

Hier drink je misschien wel de lekkerste koffie van Arnhem

In een bijzonder Jugendstilgebouw, hartje stad, vind je café Babo. Het is een fijne plek voor lunch, maar vooral de koffie staat goed bekend: altijd gemaakt van eigen bonen, die om de paar weken gebrand worden in Babo’s koffiebranderij. Neem er vooral een stukje merenguetaart bij, Babo’s taart is een begrip in Arnhem.

Babo, Bovenbeekstraat 28

Typisch Arnhems: dit kledingmerk met stukken die de tand des tijds doorstaan

Wie Arnhem zegt, zegt Humanoid: het eigenwijze kledingmerk dat in de stad geboren werd en uitgroeide tot een begrip. Kleding van hoge kwaliteit -en met een prijskaartje-, gemaakt om seizoen na seizoen te doorstaan en wars van trends. De winkel is alleen al een aanrader ter inspiratie.

Humanoid, Weverstraat 14

Blijf je slapen? Dan is dit bijzondere plekje op het water een aanrader

Wil je Arnhem echt op je gemakje bekijken, dan is het slim om een overnachting te boeken. Een van de meest bijzondere bed & breakfasts is het Drijfpaleis, een woonboot in het centrum die helemaal is opgetuigd in een fantasierijke, op Italië geïnspireerde stijl. Het moet wel heerlijk wakker worden zijn op het water, met af en toe een voorbijzwemmende fuut of eend.

Drijfpaleis, Boterdijk 13

Bij Rawsome zijn alle salades en sapjes, jawel, rauw

Ga je voor gezond, dan moet je bij Rawsome zijn. Groenten, fruit en noten staan centraal en alles wat je er bestelt is onbewerkt en niets wordt verhit tot een hogere temperatuur dan 42 graden. Dat lever salades, smoothies en sapjes vol smaak op die barsten van de voedingsstoffen.

Rawsome, Brouwersplein 7

Tussen de vijvers en fonteinen van dit park hoef je je geen moment te vervelen

Eén van de mooiste parken van Nederland, dat is park Sonsbeek. Niet voor niets kreeg het jaren geleden als eerste Nederlandse park de status van Rijksmonument. Met zijn vele vijvers, fonteinen en watervallen en heuvelachtige landschap is Park Sonsbeek een heerlijke plek om je even aan de drukte van de stad te onttrekken. Aan de rand, vlak bij het Watermuseum, vind je nog een werkende watermolen. Vanaf de uitkijktoren De Belvédère heb je een prachtig zicht op de omgeving.

Park Sonsbeek, Apeldoornseweg

Unieke kleding en design vind je geheid in het Modekwartier

In het Modekwartier, onderdeel van de wijk Klarendal, is de creative vibe van de Designacademie goed voelbaar. Je vindt er wel vijftig hippe kleine winkels waar je ontwerpen van jonge Arnhemse designers kunt kopen. Dé plek om iets unieks te vinden, dus – van prachtig keramiek tot tassen, sieraden en natuurlijk kleding.

Lunchen tussen de echte Arnhemmers bij Sugar Hill

Als je dan toch in het Modekwartier bent, heb je meteen een van de fijnste lunch- en dinerplekken van Arnhem te pakken: Sugar Hill. Het is typisch een plek waar de Arnhemmer graag komt, vanwege het ruime terras, maar vooral omdat de sfeer er zo ontspannen is. Goede koffie, stevige boterhammen en zoets van Sugar Hill Sweets: weinig poespas, maar de kwaliteit is dik in orde.

Sugar Hill, Klarendalseweg 192

Struinen tussen de vintagemeubels en -accessoires bij Froufrou’s

Voor wie houdt van vintage, heeft Arnhem een paar prima adresjes te bieden. Froufrou’s bijvoorbeeld, waar je een grote keuze aan vintage meubels, kleding en accessoires vindt. Op de website kun je zien welke producten er de afgelopen tijd verkocht zijn: er zitten regelmatig bijzondere designvondsten tussen, dus wie weet scoor je ook een one of a kind nachtkastje, lamp of stoel.

Froufrou’s, Sonsbeeksingel 102A

 

Door anderen gelezen