Deze film over familiebanden wil je niet missen

Deze film over familiebanden wil je niet missen Deze film over familiebanden wil je niet missen Deze film over familiebanden wil je niet missen

Is er een maand die méér uitnodigt om lekker binnen te kruipen dan november? Daarom een tip voor een film over familiebanden die je deze maand kunt gaan zien en fijne binnen-events, maar ook het jaarlijkse Amsterdamse lichtjesfestival – al was het maar omdat het na een mooie wandeling door de stad heerlijk is om weer thuis te cocoonen. 

Een verloren dochter komt terug: en wat dat doet met een Franse familie

De Fransen hebben ze uitgevonden: films over familieverhoudingen en alle pijn en vrolijkheid die daarbij komt kijken. Fête de Famille is zo’n film, met de legendarische Catherine Deneuve in een van de hoofdrollen. Andrea viert haar 70ste verjaardag, en voor die gelegenheid komen al haar kinderen samen. Ook de dochter die jaren weg was, en haar terugkeer gooit de onderlinge verhoudingen behoorlijk overhoop.

Te zien in onder andere Concordia Enschede, LantarenVenster Rotterdam, Chassé Tilburg, Louis Hartlooper Utrecht en verschillende Pathé-bioscopen.

Alles over geluk – met geluksambassadeur Leo Bormans en een leider van de Masai

Wat maakt ons gelukkig? Op die vraag bestaan verschillende antwoorden, maar die antwoorden zijn eigenlijk over de hele wereld gelijk. Dat ontdekte Leo Bormans, die als geluksambassadeur de wereld over reist om over geluk te praten. Hij schreef er ook het World Book of Happiness over. Vorig jaar ontmoette hij in Tanzania de Masai-leider Saitoti Kitasho. Het klikte tussen de twee, en Leo leerde van Saitoti veel nieuwe dingen over geluk. Samen delen ze waardevolle gelukstips tijdens hun tour door Vlaanderen.

Te zien op zes plaatsen: Mechelen, Leopoldsburg, Hasselt, Gent, Oosterzele en Dilbeek. Kaarten zijn online verkrijgbaar.

Amsterdam bekijken in een heel nieuw licht

In het najaar laat Amsterdam zich steevast van een andere kant zien. De lichtjes van het Amsterdam Light Festival belichten de mooiste grachten en gebouwen op een verrassende manier. Tot nu toe stonden de lichtkunstwerken opgesteld langs een vaste route, maar dit jaar is er een nieuwe route. De twintig kunstwerken zijn te zien van 28 november tot en met 19 januari, elke dag tussen 17 en 23 uur. Je kunt ze lopend bekijken, maar ook op de fiets en – weer eens wat anders – varend. Meer informatie vind je bij Amsterdam Light Festival.

Doe muzikale ontdekkingen in sfeervol ‘s-Hertogenbosch

Goede reden om de oude binnenstad van ‘s-Hertogenbosch weer eens te bewonderen: het festival November Music, van 1 tot en met 10 november. Verspreid over de binnenstad zijn er allerlei avontuurlijke concerten en theatervoorstellingen te zien – van jazz tot wereldmuziek en klassiek. Tijdens Allerzielen, op zaterdag 2 november, wordt er een nieuw Bosch Requiem uitgevoerd – een ode aan Maria. Wat ook bijzonder belooft te worden is het concert van het Metropole Orkest samen met Colin Benders (voorheen bekend als Kyteman – je kent vast zijn prachtige ‘Sorry’). Kaarten en meer informatie: November Music.

Volgend artikel
Happinez ‘Rituelen’ ligt nu in de winkel
Happinez ‘Rituelen’ ligt nu in de winkel