Dol op kostuumseries? Dan kun je je geluk niet op met deze film

Dol op kostuumseries? Dan kun je je geluk niet op met deze film Dol op kostuumseries? Dan kun je je geluk niet op met deze film Dol op kostuumseries? Dan kun je je geluk niet op met deze film

Hoe heerlijk de vakantie ook was, het is ook fijn dat alle gewone dingen weer beginnen. Of nou ja, gewone dingen… de maand september biedt een paar bijzondere events én veel fijns op televisie en in de bioscoop. Zoals de langverwachte film van Downton Abbey, die heerlijke kostuumserie. 

Mediteren voor een mooie wereld, midden in Amsterdam

Wat een idee: met z’n allen mediteren, midden in de stad, gewoon omdat het kan. Onder de noemer Stadsverlichting komen elke maand in 1012 (!) internationale huiskamers mensen bijeen om een uur te mediteren. Dit jaar bestaat Stadsverlichting acht jaar, en dat is reden om iets bijzonders te doen. Op 1 september wordt er van 20.00 tot 21.00 uur gemediteerd op het Museumplein. Alles wat je nodig hebt is iets om op te zitten. Verzamelen om 19.45 uur op het gras naast het Stedelijk Museum.

Meditatie-flashmob op het Museumplein, 1 september, Amsterdam

Boeddhistische films en documentaires

Sluit de maand september af met het Boeddhistische Film Festival in Eye Amsterdam. Dit jaar is ‘Identiteit’ het centrale thema en kun je films verwachten over de magische wereld van Bhutan, de onbekende traditie van Chinese muziekmonniken, een eerbetoon aan zenleraar Bernie Glassman, een documentaire over de intelligentie van bomen, en nog veel meer! Zak lekker onderuit, bestel wat popcorn of een heerlijk kopje thee en laat je verwonderen en inspireren door de vele must-sees op het programma!

Boeddhistische Film Festival in EYE Amsterdam, 27 t/m 29 september.

Fascinerend: alles over de eeuwenoude wijsheid van bomen

Ken je dat? Je maakt een wandeling in het bos en plotseling voel je je opgenomen in iets wat groter is dan jijzelf. Zeker als je bedenkt hoe oud deze bomen al zijn, en wat ze allemaal ‘gezien’ hebben. In Tegenlicht: In de ban van het bos gaat het over die oeroude intelligentie van bomen en bossen. Elke boom heeft een eigen verhaal en elk oud bos is als een voorbeeld voor ons, mensen: het is divers én harmonieus, precies zoals je wilt dat de samenleving is. Het Wood Wide Web, wordt dat ook wel genoemd. In de uitzending zie je de laatste oerbossen van Noord-Amerika en ontdek je wat bomen ons allemaal nog meer te vertellen hebben.

Tegenlicht: In de ban van het bos, 8 september, NPO2 (21.05 uur)

Het is zover: de film van kostuumserie Downton Abbey draait in de bios

Fans kijken er al maanden reikhalzend naar uit: eindelijk, de filmversie van Downton Abbey in de bioscoop! De succesvolle en veelgeprezen serie met z’n prachtige kostuums en heerlijke intriges komt vanaf 12 september nog een keer terug als film, en de trailer belooft veel goeds. De rijke familie Crawley krijgt te horen dat koning George V en koningin Mary hen komt bezoeken. Daarvoor moet natuurlijk het hele landgoed in gereedheid gebracht worden, maar dat is nog een hele klus nu er nog maar weinig personeel is. De vraag is of de gepensioneerde butler Carson bereid is om terug te komen en de boel in goede banen te leiden.

Downton Abbey de film, vanaf 12 september in filmhuizen (o.a. Louis Hartlooper – Utrecht, Groninger Forum, Lux Nijmegen, Filmhuis Den Haag) en sommige Pathé-bioscopen.

Ontdek de nieuwste fotografie van overal ter wereld

Drie dagen lang staat het Westergasterrein in het teken van fotografie. Mooie foto’s, ontroerende foto’s, schokkende foto’s, verwarrende foto’s. Tijdens Unseen bekijk je foto’s van over de hele wereld, beschikbaar gesteld door 53 internationale galeries. Er zijn opkomende en gevestigde fotografen, je kunt lezingen bijwonen en de mooiste fotoboeken kopen op de boekenmarkt.

Unseen Amsterdam, 20 t/m 22 september, Westergasterrein Amsterdam

Dansend de zomer uitluiden op dit nieuwe festival

Op het splinternieuwe Vibe of the Earth festival in Bergen draait het om duurzaamheid én feest. Er zijn zes verschillende ‘eilanden’, elk met een eigen thema en sfeer. Een van de eilanden is Vibe of the Heart, waar je healings kunt bijwonen, heerlijk de sauna of een hottub in kunt duiken en workshops kunt volgen. Op Happy Earth Vibes kun je dansen en het leven vieren. En ook aan de kleinsten is gedacht: op Vibe of the Kids is een uitgebreid programma voor kinderen.

Vibe of the Earth, 21 en 22 september, Bergen

Volgend artikel
Zo mooi is de nacht op de Waddeneilanden
Zo mooi is de nacht op de Waddeneilanden