Zeven boeken voor een spirituele zomerzoektocht

Zeven boeken voor een spirituele zomerzoektocht Zeven boeken voor een spirituele zomerzoektocht Zeven boeken voor een spirituele zomerzoektocht

Boeken kunnen je, net als goede vrienden, verre reizen en levensbepalende ervaringen, nieuwe inzichten brengen. Deze zeven boeken helpen je op weg in je zoektocht naar de beste versie van jezelf.

De alchemist – Paulo Coelho

Waar zijn we in ons leven naar op zoek? Wat drijft ons, is ons diepste, binnenste verlangen en wat moeten we najagen in ons bestaan? Op deze vragen probeert De alchemist op sprookjesachtige wijze antwoord te geven in de vorm van het levensverhaal van de jonge schaapherder Santiago. Hij neemt je mee in een reis over de wereld en ontmoet allerlei verschillende mensen die hem helpen dichter bij zichzelf en zijn schat te komen. Na het lezen van dit boek kun je je niet anders dan afvragen naar welke schat jij in je eigen leven op zoek bent.

Schitterende kleine dingen – Sheryl Strayed

Dit boek biedt houvast bij alles wat het leven op je los kan laten en zit vol adviezen over liefde en het leven door iemand die bijna alles al heeft meegemaakt. Duizenden mensen met grote en kleine problemen hebben schrijfster Cheryl Strayed om raad gevraagd in haar column op de website van The Rumpus. Haar adviezen vallen op door hun humor, inzicht, medeleven en absolute eerlijkheid. ‘Niemand zal jouw leven voor je leiden. Dat zul je zelf moeten doen, of je nu rijk of arm bent, de ontvanger van belachelijke mazzel of van gruwelijke onrechtvaardigheid. En je zult het zelf moeten doen. Ongeacht wat waar is. Ongeacht wat moeilijk is.’

Weg van liefde – Alain de Botton

De filosoof Alain de Botton is meester in levens van anderen een subtiel duwtje in de goede richting te geven. In een soort roman over het liefdesleven van Rabih en Kirsten – tussendoor voorzien van commentaar van de Botton zelf – laat hij zien dat we een veel te rooskleurig en romatisch beeld van de liefde hebben geschetst. Echte liefde is je partner te willen leren kennen, en om hem te helpen de beste versie van zichzelf te zijn.

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

  • En nog veel meer

Je kunt je leven helen – Louise Hay

Het levenswerk van Louise Hay is een bron van inspiratie voor iedereen die zichzelf beter wil leren kennen en die de kwaliteit van zijn of haar leven wil verbeteren. Dit boekje staat vol met positieve affirmaties die je helpen jezelf te omarmen.

Het Happiness project – Gretchen Rubin

In hoeverre heb je je geluk in eigen hand? In dit boek gaat Gretchen Rubin op zoek naar praktische en herkenbare dingen om je gelukkiger en vrolijker door het leven te laten gaan.

Zonder stress – davidji

Meditatiegoeroe davidji (met kleine letter, want dat toont nederigheid) laat je met simpele meditatietechnieken meer ontspannen, zodat je de beste versie van jezelf kunt zijn op moeilijke momenten.

De weg – Michael Puett

Michael Puett is een van de populairste Harvard leraren van het moment, en met reden. Zijn colleges over Chinese filosofie zijn geënt op het gedachtegoed van Chinese filosofen die al eeuwen geleden teruggekeerd zijn, maar nog steeds van toepassing op hoe we vandaag de dag ons leven leiden. Zo hield Confucius zich niet bezig met grote kwesties en leefde hij niet een teruggetrokken bestaan waarin hij de hele dag mediteerde, maar stelde hij de vraag: ‘Hoe leef jij van dag tot dag’?

Volgend artikel
Hoe Michelle Obama vrouwen helpt bouwen aan een betere toekomst
Hoe Michelle Obama vrouwen helpt bouwen aan een betere toekomst