Zo maak je waardevolle momenten tastbaar (en geef je ze een plekje)

Zo maak je waardevolle momenten tastbaar (en geef je ze een plekje) Zo maak je waardevolle momenten tastbaar (en geef je ze een plekje) Zo maak je waardevolle momenten tastbaar (en geef je ze een plekje)

Het liefst houd je mooie herinneringen, zoals aan die ene vakantie of aan dat mooie moment met een dierbare, altijd bij je. Door ze tastbaar te maken, kun je ze op elk moment dichtbij halen. Met deze tips kun je deze waardevolle momenten koesteren en een plekje geven.

Neem schatten mee

Ben je op reis, in de natuur of op een andere mooie plek? Verzamel schatten die je in de omgeving vindt, zoals schelpjes, veren, mooie stenen, mos, bloemen of zand. Je kunt ook items meenemen uit een winkeltje, zoals een magneet, een kaart, een edelsteen of een beeldje; souvenirs waardoor je herinnerd wordt aan een fijne tijd.

Als je schatten meeneemt, doe dit dan wel altijd met aandacht; zorg dat je de omgeving niet verstoort, neem alleen mee wat je écht gaat gebruiken en check voor de zekerheid of wildplukken in het gebied waar je bloemen (of andere natuurschatten) wil meenemen is toegestaan. Kijk bijvoorbeeld eerst op de website van staatsbosbeheer of natuurmonumenten. Buiten Nederland gelden andere regels voor wildplukken, dus let daar ook goed op!

Maak een knutselwerkje van een herinnering

Je kunt van de schatten die je hebt verzameld een knutselwerkje maken, dat je in je huis kunt neerzetten of ophangen. Denk aan een zelfgemaakte schelpenkrans, een versierd flesje met zand of een knuffeltje/kussentje dat je van een shirt maakt dat je op die mooie reis droeg. Je kunt ook bloemen laten drogen en hier een krans van maken of een fotoboek(je) samenstellen van de herinneringen die je hebt vastgelegd.

Verzamel persoonlijke items die je aan een dierbare doen denken

Herinneringen die je zintuigen prikkelen kunnen je terugbrengen naar een bepaald moment. Door middel van foto’s of geuren haal je iets of iemand dichterbij. Ben je iemand verloren? Bewaar een flesje met parfum dat hij of zij graag droeg of een briefje of gedicht dat diegene heeft geschreven. Ben je een huisdier verloren, dan kun je bijvoorbeeld een speeltje of halsbandje bewaren.

Maak er een mooi geheel van en creëer een rustpunt in je huis

Door al je kostbare herinneringen op één plek in huis te bewaren, creëer je een rustpunt waar je altijd naartoe kunt gaan als je daar de behoefte toe voelt. Je kunt hiervoor gebruik maken van de Happinez Treasure box. Deze box kun je zien als een soort ‘boek’ vol tastbare herinneringen. Hij is gemaakt in Nepal, van handgeschept lokta-papier. De doos heeft binnenin tien vakjes waar je je herinneringen in kunt opbergen. Tip: je krijgt deze Treasure box nu cadeau bij een jaarabonnement op Happinez, samen met een Ganesha beeldje.

Beeld: Ernie Enkelaar

Over auteur
Dagmar Harkema is online redacteur, sterrenbeeld Ram en sinds juni 2020 werkzaam bij Happinez. Ze geeft je graag de beste tips voor een mooie(re) wereld, vertelt je waar je de leukste evenementen kunt vinden, deelt DIY’s en verzorgt de online boekenrubriek.
Volgend artikel
Ben je iemand verloren? Deze rituelen geven een beetje steun bij groot gemis
Ben je iemand verloren? Deze rituelen geven een beetje steun bij groot gemis