Met deze vier tips werk je aan geluk op je werk (en ook daarbuiten)

Met deze vier tips werk je aan geluk op je werk (en ook daarbuiten) Met deze vier tips werk je aan geluk op je werk (en ook daarbuiten) Met deze vier tips werk je aan geluk op je werk (en ook daarbuiten)

Op je werk breng je veel tijd door, maar staan we eigenlijk wel stil bij hoe en of we er gelukkig zijn? Zo werk je aan geluk op je werk.

Zet mindful reminders

Wij wisten het natuurlijk al lang, nu blijkt het ook uit onderzoek van de Carnegie Mellon universiteit in Amerika: het gebruik van een mindfulness-app verlaagt je werkstress. Deelnemers kregen dagelijks 25 minuten oefeningen rondom ademhaling en acceptatie. Al na drie dagen onderzoek zagen de onderzoekers opvallende verschillen: de bloeddruk van de app-gebruikers bleef lager en het stresshormoon cortisol was de helft in vergelijking met deelnemers zonder mindfulness-oefeningen. Ook proberen? Hier vind je de beste meditatie-apps en apps die ervoor zorgen dat je minder op je telefoon zit.

Begin je dag met een werkmantra

Ik zie het grotere geheel waaraan ik bijdraag. Vandaag ben ik mij bewust van de verbinding die er tussen mij en de bedoeling van mijn werk bestaat. Ik voel kracht en plezier opborrelen wanneer ik me laat inspireren door een groter geheel, dat niet ophoudt bij personen, organisatiegrenzen of afdelingen. Ik hoef geen succes na te streven. Ik lever een bijdrage door te zijn wie ik ben. Vanuit de overtuiging dat iedereen meetelt en dankzij het geloof in eigen kracht, draag ik mijn steentje bij aan het hogere doel dat in verbinding staat met mijn kern.

Keep sparkling

Zet een pot met glitters op je bureau, en verspreid daar af en toe wat van. Pas wel op met toetsenborden en wees niet te uitbundig – denk ook aan de schoonmakers.

Tot 50% korting: Sieraden Stock Sale Happinez x A Beautiful Story

De Stock Sale is nú live. Meld je aan en krijg toegang tot 50% korting op geselecteerde, tijdloze sieraden.

Een spoor van lieve briefjes

Laat post-its achter met lieve boodschappen voor je collega’s. Plak er eentje op de spiegel van het toilet met ‘Je bent mooi – precies zoals je bent’, eentje in de lift met ‘Begin eens een praatje’, of eentje op het beeldscherm van de collega met wie je gisteren nog een pittige discussie had met ‘Ik ben blij dat je er bent’.

Volgend artikel
Deze lifehack leer je van Wie is de Mol
Deze lifehack leer je van Wie is de Mol