Met deze 3 tips wakker je de tijger in jezelf aan

Met deze 3 tips wakker je de tijger in jezelf aan Met deze 3 tips wakker je de tijger in jezelf aan Met deze 3 tips wakker je de tijger in jezelf aan

Misschien denk je aan seks als je deze titel leest. Kan natuurlijk! Maar je innerlijke tijger komt op meer terreinen van pas: hij is een bron van energie.

Yogi Afke Reijenga geeft op het Happinez festival een tribal vinyasa yogales waarbij je je krachtige kant (her)ontdekt. Dat kun je ook thuis, op je werk en in contact met de mensen die dicht bij je staan.

afke

Zeg ‘ja!’ op alles

Als je iets niet durft, is het soms heel gemakkelijk je in te leven in Calimero. Want zij zijn groot en jij bent klein… Hoe kun je zorgen dat je je juist groot en krachtig voelt? Door je angsten te overwinnen. Zeg eens een week lang ‘ja’ op alles wat er op je pad komt, en laat je verrassen door alles wat er gebeurt. Het geeft niet alleen heel veel ruimte om niet meer te hoeven twijfelen –hoe heerlijk is dat?- maar maakt het leven ook veel spannender. En je zult zien dat je veel meer kunt en durft dan je denkt.

Afwijzing? Kom maar op!

Om je comfort zone te verlaten, moet je afwijzing tegemoet treden. Hoe vaker je griezelige ervaringen beleeft, hoe groter je vertrouwen wordt. En afwijzing is nu eenmaal een griezelige ervaring, maar ook eentje waar je eigenlijk niet omheen kunt. Zie het dus als een fact of life, omarm het. Hoe je dat doet? Vraag wat je wilt hebben, ook wanneer de kans op een ‘nee’ groot is. En nog een keer, en nog eens. Net zolang tot je voelt hoe groot jouw (veer)kracht is.

Doe de krijger

Een yogahouding met power, dat is de krijger (Virabhadrasana, in het Sanskriet). Ga kaarsrecht staan en zet je voeten naast elkaar. Plaats je voeten dan ruim een meter uit elkaar. Doe je armen omhoog en duw boven je hoofd je handpalmen tegen elkaar – houd je schouders recht, trek ze niet op. Draai je rechtervoet 45 graden naar binnen en je linkervoet 90 graden naar buiten. Draai je romp en bekken naar links tot ze recht boven het linkerbeen staan. Buig je linkerknie tot boven de enkel. Zet dan de buitenkant van je rechtervoet stevig op de grond. Strek jezelf: je bovenlichaam naar boven, je bekken naar beneden. Leg je hoofd in je nek, hel iets achterover en kijk naar je gevouwen handen. Houd een paar ademhalingen vast, ongeveer een halve minuut. Kom weer overeind en herhaal voor je rechterkant. Ontspan daarna in je beginhouding: rechtop.

Let op: de krijger is een inspannende houding, die vooral geschikt is voor gevorderde yogi. Neem ‘m daarom niet te lang aan.

Krachtige yoga met Afke Reijenga

Op zoek naar je innerlijke tijger op het Happinez festival? Doe dan mee aan de tribal vinyasa yoga sessie van Afke Reijenga, een mix van yoga, martial arts en zelfs een beetje dans.

Volgend artikel
Wat je kunt leren van verveling
Wat je kunt leren van verveling