Van leren word je gelukkiger. Dit is waarom

Van leren word je gelukkiger. Dit is waarom Van leren word je gelukkiger. Dit is waarom Van leren word je gelukkiger. Dit is waarom

Ben je verre van een wandelende encyclopedie maar altijd eager om nieuwe kennis op te doen? Ontdek de voordelen van leren! Niet alleen heel handig, het heeft ook tal van voordelen.

Leren is een natuurlijk verlangen

Denk je bij het lezen van de titel: potverdikkie nu je het zegt, mijn leergierigheid kan wel een boost gebruiken! Niets is minder waar, waarschijnlijk. De mens heeft namelijk een natuurlijk verlangen om te leren en zo vooruit te komen in het leven. Vaak genoeg, zonder dat je je ervan bewust bent, stel je een vraag waarbij het antwoord je iets leert. Over een omgeving, een situatie of over een persoon… Zolang je je met een open houding en aandacht voor details door het leven beweegt, kan je ‘leren’ nooit verleren. Dit blijf je – bewust en onbewust – heel je leven doen.

Het geeft vertrouwen

Het grootste voordeel van leren? Het geeft vertrouwen. Wanneer je iets nieuws leert kan dit helpen het vertrouwen in jezelf te vergroten. Ook ontwikkel je met het leren van nieuwe vaardigheden een gevoel van zelf-effectiviteit. Dit zorgt ervoor dat je steviger in je schoenen staat, wetende dat je in staat bent om een bepaalde taak te volbrengen of een probleem op te lossen. Op eigen houtje, op eigen kracht.

Het voedt de creativiteit

Nieuwe informatie tot je nemen en leren, is van essentieel belang in het ontstaan van creativiteit. Zit je dus vast in een tekst, heb je het gevoel dat je ‘stil’ staat, kom je niet op ideeën, wil je geprikkeld worden? Learn something new. Wanneer je nieuwe kennis opdoet, heeft jouw brein nieuwe impulsen om te verwerken, net als wanneer je van gedachten wisselt met een ander. En zie daar, een handjevol nieuwe hersenspinsels liggen voor het oprapen. Gegarandeerd!

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

  • En nog veel meer


Je bent mindful bezig

Bovendien, een nieuwe vaardigheid leren… daar knapt een mens van op! Nu je iets nieuws in de vingers probeert te krijgen, ben je waarschijnlijk zo gefocust en in het moment en dát is weer ontzettend mindful. Hoe meer je je in het onderwerp verdiept, hoe rustiger je hoofd met gedachtes op andere vlakken, en hoe meditatiever het dus wordt. Ben je de tijd uit het oog verloren, heb je al een uur niet op je iPhone-schermpje getikt, je rommelende maag niet eens gehoord? Wat betreft leven in het moment, job well done!

Meer lezen over leren?

Waarom leren proberen is.

Volgend artikel
10 levenslessen die je kunt leren van je hond
10 levenslessen die je kunt leren van je hond