Heb jij grote dromen? Onthoud dan dit advies van levenscoach Gabrielle Bernstein

Heb jij grote dromen? Onthoud dan dit advies van levenscoach Gabrielle Bernstein Heb jij grote dromen? Onthoud dan dit advies van levenscoach Gabrielle Bernstein Heb jij grote dromen? Onthoud dan dit advies van levenscoach Gabrielle Bernstein

Dromen zijn niet in één dag gerealiseerd, en dat kan zo nu en dan frustrerend zijn. Loop je vast? Dan heeft Gabrielle Bernstein advies voor jou.

Op wereldreis gaan, een eigen bedrijf beginnen of een gezin stichten. Net zoals ieder mens uniek is, zijn ook ieders dromen uniek. Toch is er één ding dat al die grote dromen gemeen hebben: het kost tijd om ze waar te maken. Hoe groter de droom, hoe langer het duurt om ernaartoe te werken. Sommige dromen vragen om maanden of zelfs jaren voorbereiding.

Dromen laten zich niet in één dag realiseren

We zijn vaak zo erg bezig met de bestemming – het uitkomen van de droom – dat de weg ernaartoe eindeloos lijkt te duren. Het idee dat je voor elke stap vooruit, weer drie stappen achteruit zet kan de kop op steken. Misschien raak je er wel door ontmoedigd. Beperkende gedachten als ‘het gaat me nooit lukken’, ‘ik kan het niet’ of ‘ik ben niet goed genoeg’ blijven rondspoken in je hoofd. Jezelf uit die negatieve spiraal trekken, is geen makkelijke opgave.

Veel kleine stapjes

Maar het is geen onmógelijke opgave, zegt de Amerikaanse levenscoach en auteur Gabrielle Bernstein. Ze schreef zes bestsellers, waaronder ‘Verwacht wonderen’ en ‘Het universum staat achter je’, zat bij Oprah op de bank én leidde de grootste meditatie ter wereld, samen met Deepak Chopra.

Zit jij op dit moment op zo’n punt dat je bent vastgelopen in jouw groeiproces? Ben je klaar om de handdoek in de ring te gooien? Of zie je even niet meer hoe je verder moet met het waarmaken van jouw dromen? Dan heeft Bernstein een wijze les voor je. Een droom realiseren vraagt namelijk niets meer dan heel veel kleine stapjes in de juiste richting te zetten.

Je bent waar je moet zijn

Als wij dromen hebben, willen we vaak twintig stappen tegelijk zetten. Als dat niet lukt, raken we in een dip. Maar waarom die haast? Gun jezelf de tijd. Een droom of plan heeft tijd nodig om zichzelf te kunnen manifesteren. Bernstein geeft dan ook het advies om met kleine activiteiten te beginnen als je bent vastgelopen in je proces en de eindstreep even niet meer kan visualiseren. Stuur een mailtje, lees een inspirerend boek of zoek wat informatie op over de plek die je tijdens je wereldreis zou willen bezoeken. Het hoeft niet altijd groot, groter, grootst. Besef dat het zetten van veel kleine stapjes in de juiste richting alles is wat je nodig hebt om je dromen te realiseren.

Over auteur
Freelance journalist Joanne Wienen blijft (met vallen en opstaan) altijd zoeken naar het geheim van een gelukkig, gezond en gebalanceerd leven. Ze schrijft artikelen over alles wat ze tijdens die levensreis meemaakt en leert.

Meer lezen over dromen?

Volgend artikel
Bang voor onweer? Dit kun je eraan doen
Bang voor onweer? Dit kun je eraan doen