Bijna jarig? Verwelkom je nieuwe leeftijd met dit ritueel

Bijna jarig? Verwelkom je nieuwe leeftijd met dit ritueel Bijna jarig? Verwelkom je nieuwe leeftijd met dit ritueel Bijna jarig? Verwelkom je nieuwe leeftijd met dit ritueel

Komt jouw verjaardag dichtbij? Met dit ritueel neem je afscheid van het oude levensjaar en heet je het nieuwe levensjaar welkom. Doe dit ritueel het liefst zo’n twee weken voor je volgende verjaardag, maar op een ander moment kan natuurlijk ook.

Zoek een rustig moment en een plek in huis of in de natuur waar je niet gestoord zult worden. Zet, als je dat fijn vindt, een rustgevend muziekje op of steek een kaarsje of wierook aan. Voor dit ritueel heb je een notitieboekje en een pen nodig.

Het ritueel

Zit je goed? Haal eens een paar keer diep adem en sluit je ogen. Kijk in gedachten terug naar het afgelopen jaar. Is er nog iets dat je dwars zit of waar je boos over bent? Waar neem je afscheid van? Waar ben je dankbaar voor of trots op? Haal nog een paar keer diep adem en open je ogen. Pak nu je notitieboekje en pen erbij.

Neem de tijd om de volgende vragen te beantwoorden:

Wat zijn mijn bevindingen en inzichten van het afgelopen levensjaar?

Wat is mijn doelstelling voor het komende levensjaar?

De thema’s van je nieuwe levensjaar

Als je jouw bevindingen, inzichten en doelstelling hebt opgeschreven, kun je naar het thema van jouw komende levensjaar gaan kijken. Dit kun je doen door jouw persoonlijke jaargetal uit te rekenen, volgens de numerologie.

Het jaargetal is onderdeel van een cyclus van 9 jaar en werkt net als in de natuur: 1 is het begin, de lente, 9 de afronding, de winter. Na het 9e jaar in de cyclus begin je dus weer bij 1. Elke cyclus weer krijg je de uitdaging om jezelf nóg beter te leren kennen, op te ruimen om zo weer een nieuwe start te kunnen maken. De jaargetallen laten het thema zien dat je in dat betreffende jaar zou kunnen aanpakken. Een jaargetal loopt van verjaardag tot verjaardag. Ieder jaar schuift je jaargetal dus een getal op.

Een week of twee voor je verjaardag dient de energie van het nieuwe jaar zich al aan en kun je je bezinnen op het thema voor jouw komende levensjaar.

Zo bereken je je jaargetal:

Tel de geboortedag, de maand en het jaar van je komende verjaardag bij elkaar op.

Als voorbeeld het jaargetal van Annemiek, 8 maart 1968:

Stel dat haar meest recente verjaardag in 2024 is. Dan wordt het jaargetal: 8-3-2024 = 8+3+2+0+2+4 = 19 = 1+9 = 1. Annemiek zit dus van 8 maart 2024 tot 8 maart 2025 in een ‘1-jaar’.

De betekenis van jouw jaargetal

Het jaargetal laat zien wat jij dit komende levensjaar kunt verwachten. Wil je weten wat het thema is van jouw nieuwe levensjaar? Dat lees je in het nieuwe Happinez numerologie boekje, in samenwerking met Ellen Duim. Het numerologie boekje is nu verkrijgbaar samen met het nieuwste Happinez nummer ‘Liefde voor je lichaam’. Bestel dit pakket zonder verzendkosten in de Happinez webshop.

Meer lezen over numerologie?

Numerologie: bereken jullie vriendschapsgetal.

Volgend artikel
Benieuwd naar het thema van jullie relatie? Numerologie vertelt het je
Benieuwd naar het thema van jullie relatie? Numerologie vertelt het je