Dit zijn de vier persoonlijkheidstypen van Maagd

Dit zijn de vier persoonlijkheidstypen van Maagd Dit zijn de vier persoonlijkheidstypen van Maagd Dit zijn de vier persoonlijkheidstypen van Maagd

Ben jij een echte Maagd? Perfectionistisch, realistisch, kritisch? Of herken je jezelf daar niet in? De periode waarin je geboren bent, geeft veel prijs over je karakter, schrijven Gary Goldschneider en Joost Elffers in Het Mysterie van je Geboortedag.

Zij kennen alle sterrenbeelden vier persoonlijkheden toe. Voor de Maagd zijn dat: Maagd I, II, III en Maagd-Weegschaal. Meer weten over de 48 geboorteperiodes? In dit artikel maak je kennis met de achtergrond ervan.

Het karakter van Maagd

Alle 48 Geboortedagtypes krijgen aandacht. Na de persoonsbeschrijvingen van Ram (start van het astrologische jaar), Stier, Tweelingen, Kreeft en Leeuw, staat Maagd nu centraal. 

Staat jouw geboortedatum er niet bij, dan is jouw type ingedeeld bij Leeuw-Maagd!

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

  • En nog veel meer

Maagd I (26 augustus – 2 september)

Maagd I is betrouwbaar en evenwichtig. Vaak vormen deze mensen een veilige haven voor hun omgeving. Ze zijn praktisch ingesteld en hebben een gave op zakelijk gebied. Maagden I kunnen in iedere chaos een systematische orde scheppen. Deze Maagd staat niet graag in het middelpunt van de belangstelling, maar stelt zich op de achtergrond dienstbaar op. Deze mensen genieten van solitair werken. In teamverband moeten ze ervoor waken misbruikt te worden om hun behulpzame en oplossingsgerichte vaardigheden. 

Maagd II (3 – 10 september)

Hoge eisen stellen Maagden II aan zichzelf en anderen. Deze uiterst kritische mensen strijden voor perfectie. Maagd II voert alles op hoog niveau uit en verwacht hetzelfde van vrienden, familieleden en collega’s. Hoewel Maagd II vriendelijk, soms zelfs zachtmoedig, en verfijnd overkomt, maakt een afkeurende uitspraak van deze mensen vaak diepe indruk. Het tonen van hun kwetsbaarheid opent nieuwe deuren, die de weg naar succes en meesterschap vrijmaken.

Maagd III (11 – 18 september)

Maagd III-mensen zijn bijzonder wilskrachtig. Ze gaan recht op hun doel af en nemen daarin niet altijd de wensen van anderen mee. Niet dat het ze ontbreekt aan tact. Deze sensitieve types voelen de emoties van anderen haarfijn aan. Subtiele manipulatie is ze op zakelijk vlak niet vreemd. Deze mensen hebben een scherp intellect, veel zelfvertrouwen en een hekel aan chaos. Omgaan met hun emoties kost ze door hun analytische aard en verlangen naar evenwicht vaak grote moeite.

Maagd-Weegschaal (19 – 24 september)

Schoonheid speelt de hoofdrol in het leven van Maagd-Weegschaal. Dit zijn onverbeterlijke estheten met oog voor detail op ieder gebied. Cusp-persoonlijkheden hebben eigenschappen van twee tekens. In dit geval praktisch en perfectionistisch (Maagd) tegenover evenwichtig en esthetisch (Weegschaal). Maagd-Weegschalen maken van harmonie een levenskunst. Een perfecte presentatie is een groot goed voor Maagd-Weegschaal. Oppervlakkigheid wordt hen hierom wel eens verweten, maar hun hang naar perfectie en schoonheid komt van heel diep.

Meer lezen, Maagd?

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.
Volgend artikel
Happinez ‘Essentie’ ligt nu in de winkel
Happinez ‘Essentie’ ligt nu in de winkel