#Randomfragments

Fotografie Door Eveline Helmink
#Randomfragments #Randomfragments #Randomfragments

Happinez’ Eveline deelt in #randomfragments opborrelende inzichten, die ze bijeen sprokkelt in alledaagse dingen en losse gedachten, op de redactie en daarbuiten.

Als je me een jaar geleden had gezegd dat ukelele leren spelen een lichte obsessie zou worden, had ik je zéker uitgelachen. Tot enkele weken geleden had ik het kleine instrumentje zelfs nog nooit in mijn handen gehad. Totdat we met de crew van Happinez ter verstrooiing en vermaak een workshop ukelele spelen deden. Het moment dat ik mijn volhouten, handgemaakte uke in handen kreeg wist ik: liefde op het eerste gezicht. Ik kocht ‘m on the spot. Nu wil ik ieder vrij moment spelen, oefenen tot de snaren in de topjes van mijn vingers gedrukt staan.

Ik herken dat brandende verlangen maar al te goed – het is niet de eerste keer dat het in mij ontvlamt. Golfsurfen. Poezie schrijven. Een lotusbloem van origami vouwen. Wanneer er iets nieuws mijn pad kruist wat ik nog niet beheers, opent zich iets. Ineens dobber ik in een zee van ruimte. Alsof ik in de oneindige kaleidoscoop van het leven kijk – alles is mogelijk. De uke leidt me naar zwoele avonden met kampvuren, liedjes zingen en schrijven, jammen met anderen. Dat die dingen misschien nooit gebeuren, doet er niet toe. Dat het zou kúnnen, dat is genoeg. In de mogelijkheid ligt mijn vrijheid.

Eveline deelt ook ‘random fragments’ op haar Instagram-account.

Volgend artikel
De steen der wijzen: op zoek naar geluk
De steen der wijzen: op zoek naar geluk