Herken jij jezelf in deze 5 kenmerken? Dan is het jouw roeping om anderen te helpen

Herken jij jezelf in deze 5 kenmerken? Dan is het jouw roeping om anderen te helpen Herken jij jezelf in deze 5 kenmerken? Dan is het jouw roeping om anderen te helpen Herken jij jezelf in deze 5 kenmerken? Dan is het jouw roeping om anderen te helpen

Voel je dat je verschil wilt maken in de wereld, maar weet je nog niet zo goed hoe? 

Momenten van twijfel, het gevoel niet meer op je plek te zitten; vrijwel iedereen maakt het weleens mee in zijn of haar leven. Maak je geen zorgen. Juist dit soort momenten bieden de kans om in contact te komen met de diepere lagen in jezelf. En misschien leidt dit er zelfs toe dat je het roer omgooit, omdat je voelt dat je een andere roeping hebt.

Als je je herkent in de volgende kenmerken, dan is het waarschijnlijk jouw roeping om anderen te helpen. Misschien start jij 2019 dan wel met het mooiste cadeau dat je jezelf kunt geven: holistisch leefstijlcoach worden.

Je voelt je verantwoordelijk voor het welzijn van anderen

Zijn er mensen in je omgeving die worstelen met hun gevoelens? Bijvoorbeeld vanwege het verlies van een geliefde, een heftige ruzie of tegenslagen op het werk? Dan voel jij vanuit je diepe innerlijke lagen dat je er wilt zijn voor die ander. Al is het een hand op iemands schouder, een steuntje in de rug of een helpende hand: jij voelt aan dat dit soort kleine gebaren grootse betekenis kunnen hebben voor die ander.

Je bent empathisch en toegewijd

Empathie is een krachtige eigenschap die samenhangt met een groot inlevingsvermogen. Je kunt je goed verplaatsen in de ander en begrijpt hoe die ander zich voelt, welke impact een bepaalde gebeurtenis op iemands leven heeft. Dit leidt ertoe dat je je met veel aandacht en zorg kunt inzetten voor iemand anders. Je toont oprechte interesse en geeft een ander de ruimte om zijn of haar verhaal te doen. De verhalen van anderen boeien jou en kunnen je motiveren, in beweging brengen of aan het denken zetten.

Je hebt een luisterend oor

Met jouw luisterend oor ben je in staat om zonder oordelen naar iemands verhaal te luisteren en – als daar behoefte aan is – mee te denken met de ander. Je stelt vragen die de ander helpt zijn of haar verhaal aan jou te vertellen, in plaats van vragen die jouw eigen nieuwsgierigheid bevredigen. Luisteren zonder af te dwalen, zonder te willen oplossen en zonder te oordelen is goud waard.

Je communiceert eerlijk

Je hebt een liefdevolle manier van communiceren en weet de ander aan het denken te zetten. Jouw woordkeuze, toon en stemgebruik zorgen ervoor dat jij echt connectie maakt met de ander. Met compassie vertel jij altijd de waarheid, zonder dat de ander de neiging voelt zichzelf te moeten verdedigen.

Je wilt een verschil maken in de wereld

Heb je sterk het gevoel dat je op aarde bent gezet om anderen te helpen? Dan kan het weleens tijd zijn om je leven een nieuwe wending te geven. Leer hoe je anderen op een holistische manier kunt begeleiden naar een gezonde leefstijl en innerlijk welbevinden en word leefstijlcoach. Een prachtige nieuwe start om 2019 mee te beginnen.

De Academie voor Holistisch Coachen biedt een tweejarige beroepsopleiding waarbij aandacht is voor zowel je professionele coachingsvaardigheden als jouw persoonlijke ontwikkeling. Volg je roeping en schrijf je gratis in voor het introductiewebinar.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met de Academie voor Holistisch Coachen

Volgend artikel
Zo vind je momentjes voor jezelf tijdens de feestdagen
Zo vind je momentjes voor jezelf tijdens de feestdagen