Terug naar overzicht

Verander je adem, verander je emoties

Categorie
Verander je adem, verander je emoties

Ze is een van de invloedrijkste spiritueel leraren van deze tijd, en ze komt in september weer naar het Happinez festival: Rajshree Patel. Haar mantra heeft al talloze wereldleiders, multinationals en cursisten geïnspireerd: ‘Verander je ademhaling, want daarmee verander je je leven’.

De meditatieve ademhalingstechniek waar ze overal ter wereld over vertelt, heeft haar eigen leven veranderd. Rajshree is het vrouwelijke gezicht van de internationale humanitaire stichting Art of Living. Jaren geleden, toen ze nog werkte als advocate, kwam ze toevallig terecht op een meditatieavond van de stichting.

Toen ze vervolgens een meditatiecursus bij Art of Living volgde, ontdekte ze hoeveel invloed haar ademhaling had op haar gevoelsleven. “Via ademhaling kun je gedachten en emoties veranderen. Het is nauwelijks uit te leggen; je moet het zelf doen en ervaren. Je kunt ook heel uitgebreid vertellen hoe lekker het eten in een restaurant is, maar pas als je het zelf proeft, beleef je de sensatie van de smaken.”

Op het Happinez festival van 2015 vertelde Rajshree Patel aan Marja den Boer hoe ademhaling kan zorgen voor kalmte en innerlijke vrede.

 

Door anderen gelezen