Terug naar overzicht

Zo vind je weer voldoening in je werk

Categorie
Fotografie
Beeld Tjitske van Leeuwen
Zo vind je weer voldoening in je werk

Heb je het nog best naar je zin op je werk, maar voel je je niet meer zo uitgedaagd? Of heb je het gevoel dat het echt tijd is voor een nieuwe stap?

Arnaud zet zich in voor geluk op de werkvloer. Overal ter wereld krijgt hij grote organisaties en bedrijven als de VN, L’Oreal en Chanel zover dat ze ook een Chief Happiness Officer aanstellen.

werk

 

Wat kun je doen als je het na een paar jaar niet meer naar je zin hebt op je werk, bijvoorbeeld omdat je je niet meer uitgedaagd voelt?

Denk twee weken lang goed na over de komende anderhalf jaar. Wat kun je verbeteren in je situatie? Bespreek hoe je meer uitdaging in je werk kunt brengen: kun je gaan werken aan een ander product, een andere dienst? Vaak brengt dat je verder.

In het algemeen zie ik het zo: als je voor 70% gelukkig bent met je werk, stop er dan niet mee. Mis je iets in je werk, ga er dan iets naast doen dat je blij maakt, bijvoorbeeld een dag per week.

Maar stel dat je na die twee weken tot de conclusie komt dat je geen perspectief ziet?

Dan is het waarschijnlijk slim om bewust te vertrekken. Met bewust bedoel ik: ga niet halsoverkop, en zorg als het even kan dat je eerst een nieuwe baan hebt. Het is veel lastiger om op zoek naar werk te gaan als je thuis zit.

Heb je een droom om iets heel anders te gaan doen, denk er dan goed over na. Is het een fantasie, of is het echt een bestemming voor je – iets waar je voor geboren bent? Sommige mensen fantaseren erover om ondernemer te worden, maar dat past niet bij iedereen. Het is belangrijk om jezelf te kennen.

Wat is voor jou de definitie van geluk in je werk?

Dat je kunt leven naar jouw waarden. Ik zie mezelf niet als een motivational speaker, want die willen je helpen dingen te bereiken. I don’t give a shit about achieving. Je wordt gelukkig als je leeft met jouw doel in gedachten, wat dat dan ook is. Luister goed naar jezelf.

Meer van Arnaud?

Bekijk zijn TED-talk over de schone taak van Chief Happiness Officers: het geluksniveau op de werkvloer bewaken.

Door anderen gelezen