Wat geeft jouw leven betekenis?

Wat geeft jouw leven betekenis? Wat geeft jouw leven betekenis? Wat geeft jouw leven betekenis?

Voor haar boek ‘De kracht van betekenis’ vroeg Emily Esfahani Smith, die in september op het Happinez festival staat, aan talloze mensen wat hun leven betekenisvol maakt. Vier pijlers keerden steeds terug. Doe de test en ontdek welke pijler bij jou past.

Wat maakt onze tijd op deze planeet de moeite waard? Volgens psycholoog en filosoof Emily Esfahani Smith is het niet het najagen van geluk dat ons leven waardevol maakt, maar het geven van betekenis. Maar waar te beginnen in de zoektocht naar een zinvol leven?

Search for meaning

Op basis van talloze gesprekken, psychologisch onderzoek en inzichten uit de filosofie kwam Emily tot vier pijlers: belonging, purpose, storytelling en transcendence. Welke pijlers je leven het meest verrijken, is voor iedereen anders.

De vier pilaren van betekenis

Ieder mens wil zich verbonden voelen met een ander. Door onze relaties en verbintenissen voelen we ons erkend, begrepen en waardevol. Emily noemt dit belonging.

Het vinden van een ‘groter doel’ (purpose) helpt ons vorm te geven aan ons leven en stimuleert ons een bijdrage te leveren.

We zijn allemaal storytellers. We bundelen onze ervaringen tot een betekenisvolle verhaallijn, om ze de wereld én onszelf beter te begrijpen

Door mystieke en spirituele ervaringen voelen we ons onderdeel van een groter en betekenisvol geheel. Het is een moment van transcendence.

Doe de test en ontdek wat jouw leven betekenisvol maakt.

In het nieuwe nummer ‘Veerkracht’ legt Emily Esfahani Smith uit wat het verschil is tussen geluk en betekenis, en laat ze zien hoe je meer betekenis kunt geven.

Volgend artikel
Geluksambassadeur Leo Bormans vertelt je alles wat je wilde weten over geluk
Geluksambassadeur Leo Bormans vertelt je alles wat je wilde weten over geluk