Dit is jouw liefdeshoroscoop voor de zomer van 2023

In deze liefdeshoroscoop blikken we vooruit op de zomermaanden juli en augustus. We kijken we naar de vrolijke planeten Venus en Jupiter. Venus verblijft deze maanden in het feestelijke teken Leeuw, Jupiter in het genotzuchtige teken Stier. Vanaf 14 augustus bundelen ze bovendien hun krachten. Dat belooft een prachtige zomer te worden, waarin we dansen bij het maanlicht, met blote voeten in het zand.

Ontdek hier de liefdeshoroscoop van alle sterrenbeelden:

Ram
Stier
Tweelingen
Kreeft
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

Nooit meer een horoscoop missen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar ontvangt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Deel met vrienden:

Liefdeshoroscoop Ram

Als favoriet van de planeet Venus in het teken Leeuw vier jij de zomer het liefst samen met je partner. De romantiek komt in juli en augustus volledig tot bloei en dat belooft heel veel liefdevolle en intieme momenten. Vanaf 14 augustus doet Jupiter er een schepje bovenop.

Had jij je hart nog niet opengesteld voor iemand, dan is er nu niets meer dat je in de weg staat om liefde te vinden. Je kunt er dicht bij huis tegenaan lopen of je ontmoet iemand als je op vakantie bent. Misschien dat je bang bent dat deze relatie slechts een bevlieging is, dat het geen kans heeft door de afstand die je moet overbruggen. Maar de liefde heeft mysterieuze krachten, die mogelijk maken wat onmogelijk lijkt. Vooral als Jupiter en Venus samenwerken om je dromen handen en voeten te geven. Zo lang jij positief en vol vertrouwen bent, is deze zomer alles mogelijk.

Lees ook: ken jij je maanteken al? Dit is wat het over je zegt

Liefdeshoroscoop Stier

Voor jou draait de zomer om genieten. Door Jupiter in het teken Stier ben je onverzadigbaar als het aankomt op eten en drinken. Niet alleen maar op een gulzige manier. Je wilt ook kwaliteit en puurheid, producten die met liefde en gevoel voor traditie zijn gemaakt.

Samen met familie aan lange tafels zitten, met gevulde glazen en tongstrelende gerechten. Voor jou zijn feesten pas echt onvergetelijk als ook het culinaire deel perfect verzorgd is. Misschien zou je daarin een leidende rol kunnen spelen door een zomerfeest te organiseren. Het wordt gegarandeerd een succes. Doe je dat in de periode van 14 tot 30 augustus, dan zorgt Venus ervoor dat dit niet alleen een onvergetelijk feest wordt, maar ook een feest waar nieuwe romantische relaties kunnen ontstaan. Je zou je zelfs geroepen kunnen voelen om mensen aan elkaar te koppelen (en met veel succes).

Liefdeshoroscoop Tweelingen

Jij geniet deze zomer de koestering van liefdesplaneet Venus. Van nature ben je eigenlijk altijd wel een beetje verliefd, maar met de zomerse inbreng van Venus kan deze verliefdheid doorgroeien naar een serieuze relatie.

Ook als je al een relatie hebt, zou je kunnen merken dat je dichter naar elkaar toe beweegt alsof jullie geleid worden door een onzichtbare hand. Misschien komt er een mooi moment om deze liefde te vieren. Ook als je elkaar al jaren kent, is niets zo mooi als elkaar (opnieuw) eeuwige trouw te beloven. Mocht je nog hartzeer voelen vanwege gebeurtenissen in het verleden, dan helpt Jupiter je vanaf 14 augustus om schoon schip te maken en de ander en/of jezelf te vergeven voor alles wat pijn heeft veroorzaakt. Dat opent de weg naar een nieuwe fase in je relatie (of in je single-zijn). Het liefdespad voor je is geëffend, je bent een en al vertrouwen.

Lees ook: dit zegt Juno in je horoscoop over je ideale partner

Liefdeshoroscoop Kreeft

Jij resoneert deze zomer het meest met de kracht van Jupiter die je hoop, geloof en vertrouwen brengt. Ook kun je dankzij Jupiter mensen ontmoeten die in deze fase van je leven veel voor je kunnen gaan betekenen. Omdat ze optreden als gidsen of begeleiders, precies op de manier die jij nu nodig hebt. Dat vervult je met dankbaarheid en levenslust.

En omdat je – als echte Kreeft – jarig bent in de zomer, zou je van deze verjaardag iets bijzonders kunnen maken. Door je nieuwe vrienden te introduceren bij je oude, trouwe vrienden ontstaat er vanzelf een bruisende sfeer, zo’n feest waar nog lang over nagepraat wordt. En mocht je de kans krijgen om naar een reünie te gaan: doen! Het doet je goed om het verleden met het heden te verbinden, te zien hoe iedereen zich heeft ontwikkeld en hoe anderen net als jij veranderd zijn, maar ergens ook hetzelfde zijn gebleven.

Liefdeshoroscoop Leeuw

Twee prachtige zomermaanden lang kun jij genieten van de inspiratie van planeet Venus. Zij komt jouw gevoel voor schoonheid versterken en de beleving van kunst (in musea bijvoorbeeld) verdiepen, waardoor het echt bij je binnenkomt.

Maar misschien nog leuker: ze brengt jou ook heel veel liefde. Niet alleen van je partner. Je voelt dat vrijwel alle mensen die je ontmoet door jou gefascineerd zijn en je vindt het heerlijk. Al die aandacht die je krijgt… En dat zonder dat je je ervoor hoeft uit te sloven! Het gaat gewoon vanzelf, alsof het je geboorterecht is om in de spotlights te staan. En misschien is het dat ook wel… De kans bestaat dat je een beetje naast je schoenen gaat lopen. Vooral vanaf 14 augustus als Jupiter Venus nog een zetje geeft. Dan is het goed om je wat bescheidener op te stellen. Anders zou een teveel aan zelfvertrouwen op anderen egocentrisch kunnen overkomen. Gelukkig hoeft dat, nu je dit weet, niet te gebeuren.

 

Liefdeshoroscoop Maagd

Jupiter is momenteel dol op je. Je kunt al gemerkt hebben dat het leven je toelacht en dat je vaak regelrecht mazzel hebt. Die vibe blijft in de maanden juli en augustus volop van kracht. Het voelt alsof je geboren bent voor het geluk. En zolang Jupiter in Stier staat is dat ook een beetje waar. Jupiter verstrekt bovendien jouw reislust, waardoor je last minute weleens zomaar de trein zou kunnen pakken naar een verre, onbekende bestemming.

Daarnaast zou je ontzettend veel voldoening kunnen voelen als je (weer) aan de studie gaat. Ja, terwijl iedereen het liefst in bikini of badpak op het strand ligt, duik jij in de boeken. Mocht er een examen bij horen: je slaagt moeiteloos. En dat moet natuurlijk gevierd worden. Vanaf 14 augustus gaat ook Venus zich ermee bemoeien. Dan is het tijd om iets uit te zoeken in de relatie met je partner. Een geheim wordt opgehelderd en dat kan zomaar reden zijn voor een feestje.

Liefdeshoroscoop Weegschaal

Met Venus in het teken Leeuw geniet je dubbelop van de magie van deze planeet, die toevallig ook jouw persoonlijke planeet is. Venus rekt de tijd die ze doorbrengt in Leeuw zo lang mogelijk op. Je voelt je daardoor vol zelfvertrouwen en enthousiasme. Je bent verliefd op het leven en je hart staat wijd open voor nieuwe ervaringen, mensen en… misschien (als dat kan) wel voor de grote liefde.

Je slaat geen feest over, je bruist van de levenslust. Wat een heerlijke periode ga je tegemoet. Het leuke is dat je momenteel ook wat beter voor jezelf opkomt dan normaal. Je ego is een stukje groter, maar waar dat bij anderen al snel te veel is, kun jij dat wel gebruiken. Het voelt alsof je beter bent opgewassen tegen anderen, en dan met name je partner. En die krijgt daardoor alleen maar meer respect voor je. Hoe leuk is dat?

Lees ook: dit zegt Mars in jouw horoscoop over je seksleven

Liefdeshoroscoop Schorpioen

Nu Jupiter in het teken Stier staat, beleef jij prachtige momenten met je partner. Je kijkt naar de ander alsof je hem of haar voor het eerst ziet. Je ziet vooral diens mooie en lieve eigenschappen en stapt wat makkelijker over kleine irritaties heen. Daardoor kan de energie van hart naar hart weer gaan stromen. Dat voelt zó fijn dat je na een lange dag uit elkaar niets liever doet dan naar huis rennen om samen een feestje te bouwen. Het lijkt alsof jullie anderen niet meer nodig hebben. Dat is natuurlijk niet zo, maar voor nu is het heerlijk om helemaal in elkaar op te gaan.

Ben je single dan versterkt Jupiter het vertrouwen dat je in anderen hebt, het geloof in liefde. Daardoor zou jij je open kunnen stellen waar je normaal gesloten blijft. Natuurlijk is dat geen garantie voor de ontmoeting met de liefde van je leven, maar een wonder zit in een klein hoekje.

Liefdeshoroscoop Boogschutter

Jij krijgt zowel van Jupiter als Venus een kus op je wang. Venus helpt je vanuit het vurige teken Leeuw om meer liefde te voelen voor anderen en misschien nog wel belangrijker: voor jezelf. Je zou opnieuw de connectie kunnen maken met de energie van je hart, waar je die (deels) verloren hebt. Dat geeft een enorm geluksgevoel, het besef dat je de kans krijgt in een deel van je leven een doorstart te maken. Of dat nu binnen je relatie is of je werk, of misschien wel binnen allebei.

En dan is er nog Jupiter, jouw persoonlijke begeleider, in het teken Stier. Die maakt dat jij meer gericht bent op de materie. Het kan je helpen om je financiële positie te verbeteren, maar Jupiter in Stier versterkt ook de beleving van schoonheid, muziek, heerlijke geuren, smaken en strelingen. Je hebt je misschien een lange tijd niet zo zinnelijk gevoeld. Vier dat met dinertjes, massages en concerten. Dit wordt een zomer om nooit te vergeten.

Lees ook: dit is alles wat je moet weten over jouw heersende planeet Jupiter

Liefdeshoroscoop Steenbok

Als aardeteken heb je in juli en augustus op de eerste plaats veel profijt van Jupiter in Stier. Deze geluksplaneet doet alles wat in zijn vermogen ligt om jou te steunen, te verrassen en te inspireren. Je bent van nature misschien niet zo’n optimist, maar deze zomer geloof jij zelfs in wonderen. Vooral omdat ze zich voor je neus voltrekken.

Je kunt er niet meer omheen, het leven zit vol wonderen, elke dag opnieuw. En het leven wil gevierd worden. Ook als jijzelf die beroemde slingers moet ophangen. Dus vier het. Je zult er geen spijt van krijgen. En als Venus een beetje dwarsligt, zoals het geval is vanaf 14 augustus, kan het dat je partner niet wil wat jij wilt. Besef dat dit slechts kleine wolkjes zijn die voorbijdrijven aan de perfect blauwe hemel van jouw zomer. Vertrouw erop dat je de kleine alledaagse problemen moeiteloos oplost met de flair van Jupiter die rotsvast vertrouwt op de goede uitkomst.

Liefdeshoroscoop Waterman

Als je nu nog niet beseft dat ook jij de liefde kunt vinden, dan gaat Venus deze zomer haar best voor je doen. Vanuit het teken Leeuw kan ze jouw aandacht vasthouden en je betoveren, zodat je eindelijk begint te geloven dat die ander echt van je houdt en echt bij je hoort.

Heb je al een partner, dan is deze positie van Venus een enorme bekrachtiging van de prachtige band tussen jullie. Of ze helpt jullie om wat wederzijdse strijdpunten glad te strijken. Venus brengt jou deze zomer alleen maar goed nieuws. Dat geldt iets minder voor Jupiter, die vooral vanaf 14 augustus je enthousiasme zodanig aanwakkert dat je te snel, te veel, te hard gaat. En dan kan het zijn dat anderen je niet meer kunnen volgen. Maar als het je lukt om maat te houden, kan je in de dagen van de nazomer erg veel bereiken.

Lees ook: deze liefdespartner past bij jou volgens de astrologie

Liefdeshoroscoop Vissen

Jij ervaart in juli en augustus vooral de hoopvolle en positieve energie van Jupiter. Financieel zou je een doorbraak kunnen maken, waardoor je leven er zonniger uitziet. Maar ook als het gaat over je talenten, weten wat je wilt, doen wat je het beste kunt, kan er opeens een inzicht komen waardoor je belangrijke stappen kunt zetten naar de toekomst.

De positieve ervaringen versterken bovendien je vertrouwen dat alles uiteindelijk goed komt. Zodat je sterker de verbinding voelt met iets hogers, God of de kosmos. Zodat helder is wat jouw plekje is in het grote geheel. Je bezit een schatkist, of die nu groot is of klein. Je mag de inhoud delen met de rest van de wereld. Daarin schuilt jouw grootste geluk. Als Venus zich vanaf 14 augustus bemoeit met Jupiter kun je wat spanning voelen tussen dit rotsvaste vertrouwen en je aardse zorgen. Laat je daardoor niet van je stuk brengen en vier het leven.

Illustraties sterrenbeelden: Cloudy Thurstag

Nooit meer een horoscoop missen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar ontvangt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.