Heldere ingeving? Luister ernaar, zegt Susan Smit

Door Susan Smit
Heldere ingeving? Luister ernaar, zegt Susan Smit Heldere ingeving? Luister ernaar, zegt Susan Smit Heldere ingeving? Luister ernaar, zegt Susan Smit

Ken je dat moment dat je ineens, uit het niets, een oplossing of een nieuwe weg ziet? Het idee valt je in op een onbewaakt moment, als je juist even niet aan het probleem denkt dat een oplossing behoeft, maar je hoofd genietend naar de zon opheft. Het was er niet en nu is het er plotseling wel; het voelt bijna tastbaar aan alsof het al een werkelijkheid is. Natuurlijk! Dit moet je gaan doen.

De dingen die je zomaar ineens duidelijk voor je ziet en die daarna voornemens en dan projecten worden, komen als je het mij vraagt niet uit ons denkende brein. Ik geloof dat ze je worden aangereikt door je ziel die in direct contact staat met de onzichtbare wereld. Juist die ideeën die niet voortkomen uit afwegen, denken, lijstjes maken en compromissen sluiten, zijn helder, licht en logisch van aard. Je hart gaat er sneller van kloppen en ze passen bij je.

Energie ligt ten grondslag aan materie

De onzichtbare wereld, waar veel namen voor zijn, heeft een laag dat je ook ‘het spirituele niveau’ kunt noemen. Het is de laag van potenties, intenties, zielsafspraken en goddelijke plannen. Die zweven daar rond, verschijnen en verdwijnen, veranderen van vorm, klitten aan elkaar en drijven van elkaar weg, een beetje als een wolkenhemel. Een deel ervan zal werkelijkheid worden en een ander deel niet.

Een huis is ooit gebouwd omdat iemand bedacht om een huis te ontwerpen en er mensen aan de slag gingen. Het huis begon niet bij de eerste steen die werd gelegd, maar bij de gedachte om een huis op een bepaalde plek te bouwen. De gedachte, het onstoffelijke, gaat vooruit aan de materiële wereld, het stoffelijke. Energie ligt ten grondslag aan materie.

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen
  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen
  • En nog veel meer

Een kijkje op een ijler niveau

Als ik op mijn meditatiekussentje zit, met mijn ogen dicht en mijn derde oog open, dan voelt het nooit alsof ik iets vanuit het niets de wereld in kan brengen. Het voelt meer als een kijkje nemen op een ander, ijler niveau, waar mogelijkheden rondzweven. Wat ik kan doen als heks, sjamaan, mystica of hoe je het maar noemen wilt, is me openstellen voor deze mogelijkheden. Ik kan ze bekijken en interpreteren, me er bewust mee verbinden als dat goed voelt, zodat ze gemakkelijker kunnen indalen in de aardse, tastbare realiteit.

En als ik daarna stappen zet, of juist op mijn handen ga zitten om zich iets te laten voltrekken, en ik synchroniciteit ervaar, dan weet ik dat ik op de goede weg zit. Dan is het een creatie met de steun van boven, vanuit mijn hoogste bewustzijn. Een creatie die ten dienste staat van het grotere geheel, voor het welzijn van allen. Daar zit een drijvende energie op die als brandstof werkt voor het realiseren van het plan. Ik heb ‘wind mee’ met slechts af en toe een vlaag tegenwind.

Luister naar je heldere ingevingen

De aardse werkelijkheid is het gevolg van een samenspel tussen het goddelijke niveau en jou als aards mens. Jij, met handen om te scheppen, een tong om te praten, voeten om ergens naartoe te bewegen, bent onmisbaar. Jij kan niet zonder de onzichtbare wereld en de onzichtbare wereld kan niet zonder jou om dingen op aarde voor elkaar te krijgen. Dus luister naar je heldere ingevingen – en neem ze serieus.

Over auteur
Spiritualiteit en literatuur zijn de grootste passies van onze ‘huisheks’ Susan Smit. Ze was een van de eerste columnisten van Happinez, maakt de boekenrubriek in het blad en schrijft op deze site columns waarin ze deelt wat ze meemaakt en leert.
Volgend artikel
De invloed van scheppingskracht volgens Susan Smit
De invloed van scheppingskracht volgens Susan Smit