Slaaptype test: ben jij een leeuw, beer of wolf?

Slaaptype test: ben jij een leeuw, beer of wolf? Slaaptype test: ben jij een leeuw, beer of wolf? Slaaptype test: ben jij een leeuw, beer of wolf?

Eén op de drie mensen heeft slaapproblemen en kan bijvoorbeeld moeilijk in slaap vallen of heeft moeite met aan één stuk door slapen. Als je weet wat jouw slaaptype is, kun je je leven hierop aanpassen. Met deze test ontdek je wat jouw slaaptype is: ben jij een leeuw, een beer of een wolf? 

Je slaaptype

Je slaaptype of chronotype is je biologische aanleg om op bepaalde tijdstippen op te staan en te gaan slapen. Je slaaptype is niet je hele leven hetzelfde en kan verschillen op basis van genetica, levensfase, de omgeving en leefstijl. Het belangrijk om een goed slaapritme te hebben, passend bij jouw slaaptype. Probeer dus goed te luisteren naar jouw lichaam en niet je slaapritme te verplaatsen. Wanneer je weet wat jouw slaaptype is, kun je je levensstijl hier nog beter op aanpassen: als je bijvoorbeeld een leeuw bent, kun je het beste de taken die focus vereisen in de ochtend plannen, terwijl je dit als wolf beter in de avond kunt doen.

Ontdek hieronder jouw slaaptype:

Benieuwd naar leven volgens je slaaptype?

Dit zijn handige tips om te leven volgens jouw slaaptype.

Over auteur
Maya ter Steege is stagiaire van de online redactie en sterrenbeeld Steenbok. Ze helpt bij het maken van artikelen voor op de website, zorgt voor inspirerende Instagramposts en bedenkt de meest creatieve DIY's.
Volgend artikel
Kun je (alweer) niet slapen? Luister naar je lichaam
Kun je (alweer) niet slapen? Luister naar je lichaam