Dit is waarom aloë vera een regelrechte wonderplant is

Dit is waarom aloë vera een regelrechte wonderplant is Dit is waarom aloë vera een regelrechte wonderplant is Dit is waarom aloë vera een regelrechte wonderplant is

Als er één plant een pluim verdient, dan is het de aloë vera. Lees hoe deze heilzame wonderplant aan zijn naam komt en waarom je hem altijd in huis moet hebben.

Onder de wel honderd verschillende soorten aloë vera planten is de aloë barbadensis het populairst en het krachtigst. Aloë komt van het Arabische ‘alloeh’ wat ‘glanzende, bittere stof’ betekent en ‘vera’ betekent zoiets als ‘de enige echte’, wat de verkoelende gel in de bladeren goed omschrijft.

Het sappige gel in de stevige puntige bladeren barst van de vitaminen en mineralen, verzacht bij huidproblemen, activeert de vetverbranding en geeft je weerstand een flinke boost. Niet voor niets kom je de gel vaak tegen in beautyproducten en gezonde drankjes.

Natuurlijke wondverzorger

Een brandwond of insectenbeet kalmeer je eenvoudig door er wat van het sap van de aloë vera op te smeren. Uit onderzoek blijkt zelfs dat aloë vera gel een wond wel acht dagen sneller doet genezen dan reguliere crèmes voor wonden. Snijd een stukje van het blad, pers het sap eruit en breng aan op je huid voor een direct helende en verzachtende werking.

Ook bij psoriasis kan aloëgel een uitkomst zijn. Het sap geneest de aandoening niet, maar kan hem wel verbeteren.

Voor nagelbijters

Wil je stoppen met nagelbijten? Smeer je vingers in met aloë vera gel en je bent het zo afgeleerd. Daarnaast bevat de gel een ontstekingsremmende stof genaamd beta-sitorsterol, die een positieve invloed heeft op een slechte adem. Drink dagelijks één glaasje aloë vera sap en je mond ruikt snel weer gezond.

Maar let op, voordat je de gel smeert of drinkt, éérst even testen of je niet allergisch bent. Probeer het uit op een klein stukje huid en houd in de gaten hoe de huid reageert.

Frisse lucht

De gel mag je dan een frisse adem geven, de hele plant zuivert de lucht in de kamer. Overdag onttrekt de aloë vera chemische stoffen uit de ruimte en na zonsondergang geeft hij extra veel zuurstof af. Een aantal van de chemicaliën die de plant absorbeert? Formaldehyde en benzeen, stoffen die voorkomen in schoonmaakmiddelen, verf, lijm en textiel. Dat maakt aloë vera het perfecte housewarming geschenk, zeker als er veel geklust en geschilderd is.

Geen groene vingers? Geen probleem, als vetplant heeft de aloë vera amper verzorging nodig.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Mooiwatplantendoen.nl

Volgend artikel
Zo magisch is het Waddengebied (en perfect voor een retraite)
Zo magisch is het Waddengebied (en perfect voor een retraite)