De hotspots van de Hofstad: dit zijn de 7 mooiste plekken van Den Haag

De hotspots van de Hofstad: dit zijn de 7 mooiste plekken van Den Haag De hotspots van de Hofstad: dit zijn de 7 mooiste plekken van Den Haag De hotspots van de Hofstad: dit zijn de 7 mooiste plekken van Den Haag

Zin in de zon op je gezicht op een fijne plek waar je helemaal tot rust kunt komen? Opladen na een drukke werkweek doe je op de meest inspirerende plekken in Den Haag. Den Haag is omgeven door bossen, duinen en zee, én heeft veel parken. Voilà, een selectie van de zonnigste plekken:

De Waterkant: Westbroekpark

Het Westbroekpark ken je misschien van de Parade. Een park met grote grasvelden voor een fijne picknick. Als je geen zin hebt om een mand mee te slepen is daar: De Waterkant. Bereikbaar via het park of met een pontje over het water. High tea’en, lunchen, koffie drinken of dineren doe je op de vlonder of het grasterras. Last but not least: er liggen roeiboten klaar voor een romantisch en inspirerend vaartochtje door het park!

Pistache Cafe: Paleistuinen

Midden in het centrum van de stad is het goed toeven in de Paleistuinen. Een klein park dat met mooi weer gezellig druk is. Bij Pistache Cafe in de Prinsenstraat (grenzend aan het park) haal je een goed gevulde picknickmand waar je in het park van kunt genieten. De menukaart is biologisch en vers en, zoals ze het zelf zeggen, bedoeld voor ‘healthy en naughty’ smulpapen.

Strandpaviljoen Zuid: Zuiderstrand

Geen zin in een volgeladen strand, maar toch even opladen aan zee? Het Zuiderstrand staat bekend als het stille strand, nauwelijks ontdekt door toeristen. Voor een breakfast bowl of een lekkere frittate vanuit je strandstoel kun je terecht bij: Strandpaviljoen Zuid. Hier start je de dag en voor je het weet zie je de zon weer ondergaan.

IJgenweis: Clingendael

Van 28 april tot 10 juni is de Japanse Tuin in stadspark Clingendael open! Magisch om te zien: je waant je in Japan met de kleurrijke bloemen en mooi gevormde struiken. Probeer op een moment te gaan dat niet iedereen uit stad en omstreken in de tuin banjert, dan kun je mooie foto’s maken. Daarna strijk je neer op het terras van IJgenweis. Daar maken ze gebruik van disposables, wegwerpartikelen van gerecycled plastic, zodat de vaatwasser niet op volle toeren hoeft te draaien. Eettip: het Italiaanse platbrood.

Kasserie Ock: park Ockenburg

Aan de rand van de stad vind je park Ockenburg. Een historisch landgoed met een bijbehorende oude villa. Na een fijne wandeling in het grote park (pas op dat je niet verdwaalt!) strijk je neer bij Kasserie Ock. De villa wordt gerenoveerd en brasserie Ock zit tijdelijk in een kas, vandaar de naam. Taart, thee, lunch, alles is mogelijk. Kids en honden zijn welkom, dus neem ze gezellig mee.

Martes: aan de gracht

Vind je Haags grachtenwater natuurlijk genoeg? Huur dan een sloep bij het Vaarhuys en dobber door de Haagse grachten. Even aanmeren en lekker in het zonnetje zitten, doe je bij Martes aan de Hooistraat. Probeer de Kurkuma Latte voor een pakkende Instagram-post! Tip voor erbij: de spinazie salade met Hersha brood. Genieten!

Theepaviljoen de Horsten: Landgoed de Horsten (Wassenaar)

Eigenlijk in Wassenaar, maar als je dan toch in de buurt bent: de Horsten! De achtertuin van onze koninklijke vrienden, een gigantisch landgoed waar je heerlijk kunt wandelen. In het voormalige schiethuis van Prins Frederik, Theepaviljoen de Horsten, kun je chic high tea’en met Prosecco (en thee natuurlijk).

Volgend artikel
Met twee dagen per week geen vlees eten maak je dít verschil
Met twee dagen per week geen vlees eten maak je dít verschil