Nature bathing: waarom de zomer helend werkt

Nature bathing: waarom de zomer helend werkt Nature bathing: waarom de zomer helend werkt Nature bathing: waarom de zomer helend werkt

De kleuren, geuren en vormen: de zomer is één groot feest voor al je zintuigen. Maar ook het seizoen van groei, ontwikkeling en rijping. Eefje Ludwig, oprichter van de Forest Bathing Circle, en Pukka nodigen je dan ook uit om juist nú de verbinding met de natuur aan te gaan.

‘Door je te verbinden met de natuur via alle zintuigen, kun je meer ontspanning, inspiratie en creativiteit ervaren. Dat kan natuurlijk in elk seizoen, maar in de zomer is de stap juist minder groot om naar buiten te gaan. De uitbundigheid van de kleuren, geuren, vormen en geluiden nodigen je uit om contact met de natuur te maken.

Ervaar de geur van een naaldbos

Ook op fysiek niveau is de natuur in de zomer helend. Dompel je maar eens onder in een naaldbos. Wat je ruikt zijn fytonciden, antimicrobiële etherische oliën die bomen beschermen tegen ziektekiemen. Ook voor ons immuunsysteem zijn ze een boost. Ze blijken ons goed te beschermen tegen virussen doordat de natural killercells in ons lichaam actiever worden en zich vermenigvuldigen. Hoe warmer het wordt, hoe meer er fytonciden er vrijkomen. Daarom ruikt het bos in de zomer ook heel intens.

Warmte, energie en vrolijkheid

Mentaal doet de zomer ook goed. Omdat alles in de zomer in de zomer zo aanwezig is – bijvoorbeeld daglicht en zonkracht – komt er veel yang energie vrij. Je ervaart warmte, voelt je energiek en vrolijk. Alles is licht. Het is tegelijkertijd ook een mooi moment om in die extraverte energie van de zomer ook rust en ruimte voor je innerlijke wereld te maken, en de natuur hiervoor als spiegel te gebruiken.

Intenties laten bloeien

Energetisch gezien is de zomer, die al op 5 mei begint, op 21 juni – midzomer – op z’n hoogtepunt. Van het ontspringen naar nieuw leven en groei gaat de natuur langzaamaan over in volwassen worden. Alles gaat rijpen. Daarom is de zomer ook een uitgelezen moment om de intenties – die je hebt gezet – tot bloei te laten komen. En daar einde zomer / begin van de herfst de vluchten van te plukken.’

Kom je naar de Summer Nature Bathing bij Moon’s Farm?

Wil je ook de positieve en helende krachten van de natuur ervaren? Happinez mag een aantal exclusieve plekken weggeven (dus wees er snel bij) voor een Summer Nature Bathing met Eefje Ludwig op zondag 4 juli 2021. Dit wordt gehouden tijdens een exclusieve lancering van Fresh Start, de nieuwe zomerblend van Pukka (verkrijgbaar bij o.a. VitaminStore en Bijenkorf). Tijdens deze sessie met Eefje ligt de nadruk op vertragen, verstilling en het ervaren van en verbinden met de natuurlijke omgeving via alle zintuigen. Je ervaart de positieve en helende krachten van de zomer: het seizoen van groei, ontwikkeling en rijping. Ook Emanuelle Vos, Herbal Ambassador van Pukka, founder van High Radiance en kruidengeneeskundige in opleiding, is aanwezig. Zij zal tijdens het event een theeceremonie begeleiden.

Dit exclusieve event vindt plaats bij Moon’s Farm, een magische plek waar je kunt baden in het groen, omringt door kruiden, wilde bloemen, bomen en vogels. Een oase gelegen tussen de bloemenvelden, dichtbij de bossen, duinen en zee van Noordwijk. De perfecte plek om je te verbinden met de natuur. Ook is er een kruidentuin. Geïnspireerd vanuit het sjamanisme zijn de geneeskrachtige kruiden aangeplant op basis van het medicijnwiel.

Wil jij een Summer Nature Bathing ervaren – en de nieuwe Fresh Start van Pukka proeven? Onderaan dit artikel kun je je opgeven. De gelukkige winnaars krijgen bericht op donderdag 24 juni.

Over Pukka

De kruidencombinaties van Pukka zijn samengesteld om zoveel mogelijk mensen te verbinden met de schoonheid en kracht van de natuur. Pukka deelt daarom graag haar kennis en zet zich in voor een gezonde wereld – in alles wat ze doen. Zo vindt Pukka het belangrijk om mensen dichterbij de natuur te brengen, niet alleen om hun welzijn te verbeteren, maar ook om dichter bij zichzelf en bij onze aard als mens te komen. Pukka’s basis ligt in Ayurveda, waarin wordt geloofd dat wij een zijn met de natuur, en dat wij, net zoals alles om ons heen bestaat uit de vijf elementen water, vuur, lucht, aarde en ether. Deze elementen moeten we in balans houden voor een gezond en gelukkig leven. Ontdek hier het hele verhaal achter Pukka, met oprichter Sebastian Pole.

Geef je op voor een Summer Nature Bathing:

Beeld credits: Nina Olsson

Volgend artikel
Dieren hebben ook gevoel – wat we daarvan kunnen leren
Dieren hebben ook gevoel – wat we daarvan kunnen leren