Zo maak je van jouw theemoment een ritueel

Zo maak je van jouw theemoment een ritueel Zo maak je van jouw theemoment een ritueel Zo maak je van jouw theemoment een ritueel

Wil je een kopje thee? Wat een heerlijke vraag is dat. Met rituele precisie gaat die ander voor jou aan de slag. En terwijl je wacht tot het water kookt, daalt bij jou de rust in. Je voelt je welkom. 

Een lichtpuntje op de dag

Voor thee neem je de tijd, en die theepauze is goud waard. Een lichtpuntje op de dag, omdat je even kunt ontspannen. Het voelt warm en gezellig om samen thee te drinken. Je praat en je lacht met elkaar, je luistert naar de ander. In Engeland zeggen ze: If tea can’t fix it, it’s a serieus problem. En dat is waar. Er gaat ook altijd iets troostends uit van thee. Een vers kopje thee is eigenlijk het perfecte drankje voor heel veel gelegenheden. 

Rustmoment in een kopje

Ook als je voor jezelf thee zet, ontleen je er geluk aan. Omdat het je vanbinnen verwarmt, omdat je geniet van de smaak, omdat je een rust­moment inbouwt. Terwijl het hete water afkoelt, kalmeer je zelf ook. Wil je jouw rustmoment nog verder uitbreiden? Maak er dan een ritueel van in drie stappen:

Stap 1

Ga als eerste bij jezelf na: waar heb jij op dit moment behoefte aan? Kies daarop jouw theesoort uit. Heb je behoefte aan gezelligheid? Ga dan bijvoorbeeld voor een kruidige Chai. Wil je ontspannen voor het slapengaan? Kies voor een rustgevende nachtthee. Toe aan een boost? Dan is citroen-gemberthee een goede optie.

Stap 2

Begin met het bereiden van de thee. Breng water aan de kook en zet ondertussen het kopje klaar met jouw favoriete thee erin. Als het water klaar is, giet het dan rustig in de kop. Terwijl je dit doet, adem je diep in en uit en visualiseer je de energie die jij graag zou willen ontvangen. Zo wordt de thee ‘geladen’ met jouw intentie. Je kunt je intentie ook hardop uitspreken terwijl je de thee klaarmaakt.

Stap 3

Laat de thee tot 15 minuten trekken. Zoek intussen een fijn plekje uit, waar je straks in alle rust kunt genieten van jouw theemoment. Als de thee klaar is, nestel je je op jouw uitgekozen plek. Drink de thee met aandacht op; dit is jouw moment.

Tip: je kunt de kop thee ook bij je houden tijdens een meditatie en de stoom inademen, of de kop bij je yogamat zetten en je concentreren op de geur wanneer je in- en uitademt.

Pukka’s missie is om de gezondheid van mensen, planten en de planeet te bevorderen en de kracht van biologische kruiden te benadrukken. De kruidencombinaties van Pukka zijn samengesteld om zo veel mogelijk mensen te verbinden met de schoonheid en kracht van de natuur. Wil je meer weten? Neem dan een kijkje op: pukkaherbs.com

Meer lezen?

Welke thee pas het beste bij jou? Doe de test!

Over auteur
Dit artikel is met liefde geschreven door de redacteuren van de Happinez online redactie. Benieuwd naar de gezichten achter de artikelen? Bekijk dan ook ons colofon.
Volgend artikel
Het verhaal achter Pukka én de kracht van thee
Het verhaal achter Pukka én de kracht van thee