Soil, soul, society

Soil, soul, society Soil, soul, society Soil, soul, society

Het is hoog tijd om voor het ideaal te gaan, aldus Satish Kumar. De 80-jarige leerling van Gandhi zet zich al zijn leven lang in voor de aarde met alles wat daarop rondloopt, groeit en leeft.

Probleemvrije zone

Hij formuleerde een nieuwe drie-eenheid: soil, soul, society. En alles is heilig. ‘Als je beseft dat we allemaal één zijn, leef je in een probleemvrije zone.’

Soil, soul, society

In Happinez ‘Geloof, hoop en liefde’ praat de Indiër over zijn boek: Soil, soul, society – a new trinity for our time. Hij pleit hierin voor een spiritueel ontwaken. Hij wil mensen leren een ander soort relatie met de aarde aan te gaan: niet opportunistisch, maar vol liefde en eerbied.

Spiritualiteit

Op zijn achttiende las hij de autobiografie van Gandhi en brak hij uit het leven als monnik dat hij vanaf zijn negende had geleid. Gandhi zegt in zijn boek dat je spiritualiteit kunt praktiseren zonder de wereld op te geven. Je moet juist je spiritualiteit in de wereld brengen, elke dag. Het is niet iets aparts wat je alleen in een klooster kunt beoefenen.

Nieuw: Happinez Agenda 2024

  • Personaliseer je eigen omslag

  • Indeling per week

  • Jaarkalender

  • Agenda en inspirerende Astrologie Journal ineen

Materialistisch

Na het lezen van dit boek is Kumar naar de ashram van Gandhi gegaan, waar hij meehielp met zijn acties. Zo was hij wel in de wereld, maar niet op een materialistische manier.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer van Satish Kumar horen? Bekijk dan deze TED talk waarin hij het over zijn boek heeft:

Volgend artikel
Laat de natuur je was doen
Laat de natuur je was doen