Zo kun je je huis zuiveren en beschermen

Door Susan Smit
Zo kun je je huis zuiveren en beschermen Zo kun je je huis zuiveren en beschermen Zo kun je je huis zuiveren en beschermen

Beschouw je je huis als een verzameling stenen of heb je een persoonlijke verbinding met je eigen nest?

Je kunt je huis op allerlei manieren zuiveren en beschermen. Als er mensen in je huis zijn geweest die je er achteraf gezien liever niet had willen hebben, of er is ruzie gemaakt en er zijn woorden gevallen die je nog hoort rondgalmen, dan kun je de energie in je woonomgeving opschonen. Zo kun je zuiverende wierook, zoals sandelhout, branden, kaarsen aansteken die je hebt ingesmeerd met rozemarijnolie of een scheutje lindebloesemolie door je schoonmaaksop gieten en de boel soppen.

Een plek om energie af te voeren

Wil je je hele huis een energetische opfrisbeurt geven, visualiseer dan het universele licht als een grote goudgele bol van energie vlak boven het dak van je huis. Laat de bol er helemaal doorheen zakken (waarbij je de ramen en deuren ziet openspringen en het licht eruit ziet stromen), helemaal tot aan de grond, waarna je de bol van licht tot in het middelpunt van de aarde laat zakken en laat oplossen.

Je kunt je huis beschouwen als een plek om energie af te voeren en jezelf weer op te laden met nieuwe energie. Elke ruimte in je huis kan daar op een andere manier aan bijdragen. Als je je jas ophangt in je halletje of bij je kapstok, kun je al visualiseren dat je je ‘werk’-energie of de energie van de dag uitrekt en achter je laat. In de badkamer kun je jezelf onder de douche met een zeezoutmengsel scrubben en van ongewenste energie zuiveren. Als je een bad hebt, kun je dat verrijken met kruidenoliën met verschillende werkingen, er mineralen aan toevoegen (niet alle stenen zijn daarvoor geschikt) en kaarsen bij branden.

Online training Ayurveda

  • Ontdek de leefstijl die bij jou past

  • 7 lessen met wijsheden uit deze eeuwenoude gezondheidsleer

  • Alleen in april: 10,- korting met code VEDA10

Reinig en zuiver

Rommel in huis verstopt de energiestroom, net als vuil en spullen met een negatieve emotionele lading. Ga, na een verbroken liefdesrelatie, heel goed na wat je wel en niet van de ander in huis wilt laten staan. Zet niet zomaar tweedehands spullen, cadeaus of geërfde spullen neer, maar reinig en zuiver ze eerst door ze bijvoorbeeld schoon te maken, door de salierook te halen of in gedachten te ontdoen van belastende energie.

Een huis is vitaal, magisch en levend. Koester, bescherm en omring het met dankbaarheid, als je het gevoel hebt dat jouw plek ook voor jou zorgt. Maak het eigen, neem de ruimte in en geniet van elke dag dat je haar mag bewonen.

Over auteur
Spiritualiteit en literatuur zijn de grootste passies van onze ‘huisheks’ Susan Smit. Ze was een van de eerste columnisten van Happinez, maakt de boekenrubriek in het blad en schrijft op deze site columns waarin ze deelt wat ze meemaakt en leert.

Meer lezen over het reinigen van je huis?

Dit zijn 20 manieren om je huis energetisch te reinigen.

Volgend artikel
5 manieren om als hooggevoelige je energie te behouden
5 manieren om als hooggevoelige je energie te behouden