Terug naar overzicht

The Braveheart Club #31: Wim Hof

The Braveheart Club #31: Wim Hof The Braveheart Club #31: Wim Hof The Braveheart Club #31: Wim Hof

Er staat weer een nieuwe podcast-aflevering van The Braveheart Club voor je klaar. Dit keer gaat host Roanne van Voorst in gesprek met Wim Hof.

Wim Hof is ook wel bekend onder de naam “The Iceman”. Hij is een Nederlander die diverse kouderecords op zijn naam heeft staan. Hij ontwikkelde een methode waardoor ook andere mensen beter bestand tegen koude zouden zijn, de – niet zo heel verrassend, dit – Wim Hof methode. Hof is ervan overtuigd dat mensen hun zenuwstelsel kunnen beïnvloeden met hun geestelijke vermogens. In zijn ‘Wim Hof methode’ combineert hij ademhalingstechnieken en de overtuiging dat het lichaam meer kan dan gedacht met koudetrainingen die bestaan uit een geleidelijke gewenning aan koude omgevingen.

Zijn rol als Braveheart

In deze podcast interviewt Roanne van Voorst hem in zijn rol als Braveheart. Want of we nu wel of niet wetenschappelijk kunnen verklaren hoe het mensen helpt om ‘s ochtends koud te douchen, inmiddels doen honderdduizenden mensen het, en zij geloven dat het helpt.

Beluister hier de podcast met Wim Hof:

The Braveheart Club

The Braveheart Club is een podcast van Happinez en angst-onderzoeker Roanne van Voorst, waarin we in gesprek gaan met moedige mensen. Vrije denkers. Mensen die tegen de stroom in durven te gaan, en die daarvoor kleine en grote angsten overwonnen. Mensen die soms bang waren, maar besloten dat iets anders, belangrijker was. Meer afleveringen luisteren? Bekijk hier het overzicht.