Betekenis Tarotkaart 3 – De Keizerin

Betekenis Tarotkaart 3 – De Keizerin Betekenis Tarotkaart 3 – De Keizerin Betekenis Tarotkaart 3 – De Keizerin

Steekwoorden:

  • Vruchtbaarheid
  • Creativiteit
  • Vrouwelijkheid
  • Schoonheid
  • Natuur
  • Overvloed

Dit zie je op de kaart:

De keizerin is het archetype van de moeder in het tarot deck. Je kunt haar zien als Moeder Aarde; de schepping rust in haar handen. Haar creatiekracht is enorm: in haar schoot groeit voortdurend nieuw leven. Ze doet hier geen enkele moeite voor. Het stroomt! Om haar hoofd stralen twaalf sterren. In totaal zijn er twaalf sterrenbeelden en een aardejaar kent twaalf maanden. Ze verbindt dus hemel en aarde. Haar jurk is versierd met granaatappels: een teken van vruchtbaarheid. Aan haar oorbel hangt het teken van Venus: de planeet van liefde, creativiteit, vruchtbaarheid en schoonheid. Dit zijn precies de kwaliteiten die De Keizerin vertegenwoordigt.

Illustraties van Ez Silva uit het Happinez Tarotdeck

Betekenis ‘de Keizerin’

De Keizerin is op en top vrouwelijk. Ze stimuleert jou om je te verbinden met je vrouwelijke energie – het maakt niet uit of je man of vrouw bent. Om je vrouwelijkheid te vieren! Dit kan natuurlijk op allerlei manieren. Zorg goed voor jezelf én voor anderen. Met liefde en compassie, zoals een toegewijde moeder dat doet. De Keizerin geeft het goede voorbeeld. Ze ziet graag dat ook jij de natuur in gaat, om te ontspannen, te aarden en tot jezelf te komen.

Omring je met schoonheid en koester de parels in je leven. Kijk eens om je heen! Wat een rijkdom! Wees dankbaar voor de overvloed die je ontvangt: de stralende zon, de glimlach die iemand je schenkt, de geur van gemaaid gras.

En last but not least: vrouwelijkheid gaat natuurlijk over scheppingskracht en vruchtbaarheid. Ontdek hoe jij je creatieve energie kunt laten stromen. Wat wil er geboren worden? Welke ideeën? Hoe kun jij jouw plannen vruchtbaar maken? Heel belangrijk: go with the flow, net als De Keizerin. Het gaat nu niet om hard werken, maar om surfen op de golven van het leven. Verzet je niet tegen wat zich aandient, maar laat je meevoeren met de stroming. Jouw idee komt, net als een bloem, op precies het juiste moment tot bloei.

Deze tekst en illustraties komen uit het Happinez Tarotdeck. Ontdek het deck hier:

Credits:

  • Deze tekst komt uit de tarotgids die je krijgt bij het Happinez Tarotdeck, en is geschreven door Roos Tesselaar in samenwerking met tarotlezeres Ingrid de Bruijn
  • De illustraties zijn speciaal voor Happinez gemaakt door kunstenares Ez Silva
Volgend artikel
Betekenis tarotkaart 4 – De Keizer
Betekenis tarotkaart 4 – De Keizer