Betekenis tarotkaart 7 – de Zegenwagen

Betekenis tarotkaart 7 – de Zegenwagen Betekenis tarotkaart 7 – de Zegenwagen Betekenis tarotkaart 7 – de Zegenwagen

Steekwoorden:

  • Wilskracht
  • Actie
  • Vastberadenheid
  • Moed
  • Succes
  • Controle

Dit zie je op de kaart:

De Zegewagen toont een strijder in een strijdwagen, versierd met wassende manen. Ze laten zien dat ‘iets’ aan het ontstaan is. De menner lijkt de wagen te besturen, maar doet dit zonder teugels. Hij houdt alles onder controle met zijn mind en zijn wilskracht.

Hij staat fier rechtop, want hij wil vooruit! Hij staat met beide voeten stevig op de grond, deze strijder is goed geaard. Om zijn hoofd schitteren sterren die zijn verbinding met het goddelijke tonen.
De twee verschillend gekleurde sfinxen voor de wagen staan voor dualiteit. Ze trekken elk een andere kant op, maar de menner gaat in de richting waar hij heen wil.

Illustraties van Ez Silva uit het Happinez Tarotdeck

Betekenis van ‘de Zegewagen’

De Zegewagen komt niet toevallig na de kaart van De Geliefden. Die kaart heeft jou uitgedaagd om keuzes te maken die passen bij je principes en waarden. Nu is de volgende stap: actie ondernemen op basis van die beslissingen. De menner moedigt je aan om op weg te gaan: ga ervoor! Je hebt een doel en je kunt dit bereiken. Wat heb je nodig? Wilskracht, toewijding en discipline. Neem het heft in eigen handen, trek je harnas aan en hup, de wereld in.
Natuurlijk komen er uitdagingen op jouw pad. Soms heb je wind tegen, soms ligt er een boom midden op de weg. En ja, je loopt zeker schrammen op. Je wordt getest door het leven: hoe graag
wil je dit? Hoe groot is jouw kracht? Hoe overtuigd ben jij van deze missie? Waar sta je precies voor?
Blijf vertrouwen op jezelf – juist als het anders loopt dan gedacht. Denk na over hoe je hindernissen kunt overwinnen. En of jij je toewijding mogelijk nog kunt vergroten.
Onthoud: er is géén makkelijkere of snellere weg naar jouw doel.
Dit is dé weg die je moet gaan, met alles wat je daarop tegenkomt. Wees heel duidelijk in wat je wilt, anders verdwaal je.

Deze tekst en illustraties komen uit het Happinez Tarotdeck. Ontdek het deck hier:

Wil je weten wat vandaag je te bieden heeft? Trek een gratis kaart uit het Happinez Tarotdeck

Credits:

  • Deze tekst komt uit de tarotgids die je krijgt bij het Happinez Tarotdeck, en is geschreven door Roos Tesselaar in samenwerking met tarotlezeres Ingrid de Bruijn
  • De illustraties zijn speciaal voor Happinez gemaakt door kunstenares Ez Silva
Volgend artikel
Betekenis tarotkaart 8 – Kracht
Betekenis tarotkaart 8 – Kracht