Vier een nieuwe levensfase met dit geboorteritueel

Vier een nieuwe levensfase met dit geboorteritueel Vier een nieuwe levensfase met dit geboorteritueel Vier een nieuwe levensfase met dit geboorteritueel

Eeuwenlang voerden vrouwen rituelen uit bij volle maan, tijdens hun menstruatie of zwangerschap. Ze hielden ceremonies om hun vruchtbaarheid te bevorderen of bewust af te sluiten. Om te rouwen of om dankbaarheid te uiten.

Wil je je vrouwelijke energie meer ruimte geven, dan zijn zachte, krachtige rituelen daar een heel fijn middel voor.

Rituelen zijn waardevol gereedschap om een transformatie aandachtig en liefdevol door te maken. Tijdens een ritueel verbind je het praktische aardse met het goddelijke, spirituele. Om de energie die hierbij vrijkomt richting te geven, gebruik je een intentie: een zin waarmee je heel je wezen de boodschap geeft dat je je openstelt voor deze verandering.

Geboorteritueel voor een nieuwe fase

Je kunt dit ritueel uitvoeren bij een letterlijke geboorte, maar ook bij een nieuwe levensgebeurtenis zoals het opstarten van een nieuw bedrijf of het begin van een nieuwe relatie.

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
 • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

 • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

 • En nog veel meer

In Azië worden theeceremonies gebruikt om de schoonheid in het leven te aanbidden. Dit ritueel heeft een diep kalmerende werking en spreekt alle zintuigen aan. De geur en smaak van de thee, het geluid van het kokende water, het beeld van de kruiden die van kleur veranderen terwijl de thee trekt, de sensatie van het glas of kopje in je handen…

Bij een geboorte komt een enorme kracht vrij. Het is een tijd van grote verandering en heftige emoties, waar deze ceremonie met haar zachtheid en eenvoud balans in brengt. Het water, de warmte en de rust zorgen voor een moment van eerbied voor het wonder dat zich voltrekt. Je kunt deze ceremonie in je eentje doen, maar ook met anderen; een welkome variant op het vaak overweldigende kraambezoek.


Het ritueel

 • Breng water aan de kook en haal je mooiste servies uit de kast.
 • Kies intuïtief welk kruid je het meest aanspreekt voor je thee, of maak een mengsel. Frambozenblad versterkt de baarmoeder (je creatieve centrum), vrouwenmantel brengt hormonen in balans en goudsbloem geeft licht en heling.
 • Zoek een plek waar je je prettig voelt. Bijvoorbeeld bij een altaartje, in de zon of bij een raam met uitzicht op de tuin.
 • Steek hier een kaars voor jezelf aan.
 • Als het water kookt, giet je het aandachtig over de kruiden en bedenk je hoe je je intentie of wens rondom deze geboorte wilt formuleren.
 • Ga zitten en schenk de thee in voor jezelf (en eventueel je gezelschap) terwijl je voor het water zingt of neuriet.
 • Voordat je de eerste slok neemt, blaas je je wens of intentie in je kopje.
 • Drink deze ‘opgeladen’ thee langzaam en bewust.
 • Geniet van het nieuwe begin!

Tekst: Sarah Domogala, redactioneel ingekort.

Meer lezen over rituelen?

Een pleidooi voor rituelen, want we kunnen niet zonder.

Volgend artikel
Ontdek jouw totemdier, en wat dit voor jou betekent
Ontdek jouw totemdier, en wat dit voor jou betekent