Wat zeggen je handen over wie je bent? 6 inzichten van een handlezer

Wat zeggen je handen over wie je bent? 6 inzichten van een handlezer Wat zeggen je handen over wie je bent? 6 inzichten van een handlezer Wat zeggen je handen over wie je bent? 6 inzichten van een handlezer

Wat zeggen je handen over wie je bent? Handlezer Sandrijn Ekkel deelt zes tests waarmee je zelf aan de slag kunt, om je zo een voorproefje te geven van alle informatie die jouw handen over je kunnen geven. De testjes voer je uit met je rechterhand. Deze geeft informatie over hoe het nú met je gaat. Daarentegen geeft je linkerhand inzicht in je kinderjaren en puberteit. 

6 inzichten van een handlezer

1. Hoe is het gesteld met je individuele batterij?

Om hier achter te komen, druk je kort met je linkerduim op de binnenkant van je rechter duim top (dus niet de nagelzijde). Blijft de huid ingedrukt wanneer je loslaat en veert deze vervolgens heel langzaam terug? Dit is een signaal dat je energieniveau laag is. Reflecteren op je huidige bezigheden is aan te raden. Veert de huid snel terug? Dit is een signaal dat je lichamelijk en geestelijk genoeg energie beschikbaar hebt. Jij bent in balans!

Je kunt deze zelftest ook uitvoeren om te controleren hoeveel energie een bepaalde activiteit je kost. Test je afdruk een tijdje bij het uitvoeren van verschillende activiteiten. Zo krijg je inzicht in wat jou energie kost én waar je juist energie van krijgt.

2. Ben jij introvert of extravert?

Dat test je door met je linker duim en wijsvinger steeds een vinger van je rechterhand vast te pakken. Pak de vingers een voor een aan de onderkant vast en strijk omhoog. Voelt het ‘hobbelig/knobbelig’? Dan houd jij je gedachten eerst voor jezelf en geef je pas later reactie. Voelt jouw vinger juist glad? Dan ben je impulsief en richt je je in eerste instantie op de buitenwereld. Pas daarna richt jij je op jouw binnenwereld. 

3. Ben jij een ondernemend type of heb je een duwtje in de rug nodig? 

Houd je vingers gestrekt zodat ze allemaal recht naar boven wijzen. Je duim beweeg je mee naar boven, zodat deze zo vlak mogelijk langs je wijsvinger heen ligt. Komt jouw duim tot halverwege je wijsvinger of zelfs nog verder? Dan wijst dit erop dat je een ondernemend type bent met een sterke wil. Komt je duim niet verder dan halverwege je wijsvinger, dan heb je misschien af en toe een duwtje in de rug nodig. Tot actie overgaan vereist enige hulp, maar ook daar is niets mis mee.


4. Hoe zelfstandig ben jij?

Strek je hand en vingers in de wijdste positie mogelijk. Kijk of er ruimte is tussen je pink en ringvinger, daar waar je vingers vastzitten aan je handpalm. Kun je een of meer vingers van je linkerhand naast elkaar in de ruimte tussen je pink en ringvinger leggen? Hoe meer vingers er passen, hoe eigenzinniger jij bent. Het wil ook zeggen dat jij dingen graag op jouw manier aanpakt. Deze ruimte is vaak aanwezig bij mensen met een eigen onderneming. 

5. Hoe ga jij om met veranderingen? 

Dit testje kun je doen door je hand op de tafel te leggen, maar op je knie werkt ook. Leg je hand ontspannen neer, met je handpalm naar beneden. Kijk vervolgens hoe ver je duim van je hand afbuigt. Hoe verder jouw duim naar buiten ligt, hoe gemakkelijker je met verandering omgaat. Misschien kun je hier niet direct informatie uit halen, maar wel zodra je jouw resultaat vergelijkt met vrienden of collega’s. Dit verschaft je meer inzicht in de verschillende standen van de duim ten opzichte van de hand.

6. Ben je een detaildenker? 

Bekijk je nagels. Besteed in het bijzonder aandacht aan de vorm van je nagels en je nagelriemen. Zijn jouw nagels vierkant? Is je nagelriem ver opgetrokken en recht? En heb je een klein zichtbaar nageloppervlak? Dan ben je een detaildenker. Deze kennis kun je gebruiken als je zoekt naar een nieuwe werkplek of opleiding. Jouw kwaliteit zit in het feit dat je geen enkel detail over het hoofd ziet.

Sandrijn is hier op Instagram te volgen.

Meer weten?

Dit vertellen je handlijnen over je persoonlijkheid.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.
Volgend artikel
Handlezen voor beginners
Handlezen voor beginners