Handlezen voor beginners

Handlezen voor beginners Handlezen voor beginners Handlezen voor beginners

Wat hebben je handlijnen jou te vertellen? Volgens Cassandra Eason, de auteur van ‘A Little Bit of Palmistry’, zijn je handen een toegangspoort tot je ziel. Handlezen voor beginners.

Een handlezer kan je op basis van jouw handen een heleboel vertellen over hoe je in het leven staat en welk pad je zult bewandelen. Met deze korte introductie op handlezen – of ‘handlijnkunde’– kun je zelf ontdekken welke geheimen jouw handen te vertellen hebben.

Kies een hand

Wil je inzicht in huidige en toekomstige kansen en uitdagingen, bekijk dan de lijnen van je dominante hand. Voor de meeste mensen is dit de rechterhand. Ben je juist nieuwsgierig naar inzichten over je karakter en potentieel? Kies dan voor je niet-dominante hand.

Hartlijn

Begin je handlezing bij de hartlijn. Dit is de bovenste lijn in je handpalm, die ergens onder je wijs- of middelvinger begint en vervolgens naar de buitenkant van je hand onder de pink loopt. Een diepe lijn duidt erop dat je veel tijd en aandacht stopt in relaties. Een vage lijn kan een wat meer afstandelijke of ongeïnteresseerde houding ten opzichte van de liefde betekenen. Vertakkingen wijzen op een goede balans tussen emoties en logica en een sterk gebogen lijn laat zien dat je het niet moeilijk vindt om je gevoelens te tonen. Een onderbroken lijn staat voor emotionele worstelingen of betekent dat je relaties en vriendschappen vaak niet blijvend zijn.

Hoofdlijn

De hoofdlijn begint ergens boven je duim en loopt ongeveer over het midden van je handpalm. Deze lijn staat voor je mind: van je intelligentie tot je intuïtie en wilskracht. In de Chinese handlijnkunde is dit de belangrijkste lijn. Meerdere golven in de lijn staan voor creativiteit, terwijl een enkele curve op idealisme en nieuwsgierigheid wijst. Een rechte lijn kan betekenen dat je precies en praktisch bent ingesteld. Bij echte denkers is de hoofdlijn meestal lang. Een kortere lijn wijst op impulsiviteit. Is de lijn ondiep, dan heb je mogelijk moeite om te focussen of benut je je intellect niet optimaal.

Levenslijn

De levenslijn begint net als de hoofdlijn boven je duim, soms zelfs op hetzelfde punt. De lijn loopt vervolgens met een bocht naar beneden in de richting van je pols. Deze lijn weerspiegelt je levenskracht. De lengte van de lijn zegt overigens niets over hoe lang je zult leven, dus raak niet in paniek als jouw levenslijn kort is. Een korte levenslijn wijst erop dat je in tijden van stress en moeilijkheden het beste bezig kunt blijven. Is de lijn lang? Dan ben jij voor mensen een echte rots in de branding, zelfs in de meest moeilijke situaties. Als jouw levenslijn onduidelijk is, ontbreekt het je aan levenslust en moet je misschien wat meer liefdevolle aandacht aan jezelf besteden, bijvoorbeeld door yoga, meditatie of andere vormen waarmee je goed voor jezelf zorgt.

Lotslijn

Deze lijn, die ook wel de karmalijn wordt genoemd, begint ongeveer boven het midden van je pols en loopt vervolgens min of meer recht omhoog. De lijn weerspiegelt invloeden op jouw levenspad en de richting van je levensloop. Bijzonder is dat deze lijn meestal pas zichtbaar wordt na je twintigste of zelfs dertigste. Loopt de lijn recht omhoog, dan verloopt jouw leven waarschijnlijk stabiel. Een golvende lijn kan erop wijzen dat je in de loop van je leven meerdere lotsbestemmingen zult onderzoeken. Als je lotslijn onzichtbaar is, mis je een duidelijke richting in je leven.

Hoe interpreteer je wat je ziet?

Volg je intuïtie bij het lezen van je handpalm (of die van een ander). Sommige lijnen veranderen met de tijd, net zoals je levenspad. Het is dan ook belangrijk om in het achterhoofd te houden dat wat je in je handen leest niet per definitie aangeeft hoe een situatie is of zou moeten zijn: je hebt zelf invloed op de keuzes die je maakt en het pad dat je bewandelt.

Meer Happinez?

Over auteur
Sanne Eva Dijkstra staat stevig met twee benen op de Friese grond, maar met haar hoofd graag in de wolken. Sanne Eva schrijft vooral – en het liefst – over food, reizen, bewust(er) leven en lifestyle in het algemeen.
Volgend artikel
Weg van de pijn: omgaan met chronische pijnklachten
Weg van de pijn: omgaan met chronische pijnklachten