Je persoonlijkheid duiden? Dit vertellen je handlijnen

Je persoonlijkheid duiden? Dit vertellen je handlijnen Je persoonlijkheid duiden? Dit vertellen je handlijnen Je persoonlijkheid duiden? Dit vertellen je handlijnen

Heb je je handen wel eens goed bekeken? Ze vertellen je veel over je persoonlijkheid. In ‘Dit is wat jouw handen over je persoonlijkheid verklappen’ lees je wat je kunt zien aan de vorm van je handen. Voor een analyse van de handlijnen ga je naar een ervaren handlezer. Kun je niet wachten? Maak alvast een begin met een paar bijzondere lijnen.

Toekomst voorspellen

Handlijnen tonen waartoe je in staat bent. Ze voorspellen niet, maar geven aan wat op dit moment in je leven voor of achter je ligt. Handlijnen veranderen namelijk naar aanleiding van de keuzes die je maakt. Je linkerhand biedt informatie over je privéleven en innerlijk, je rechterhand is je maatschappelijke hand. Die vertelt over je idealen, beroepen en talenten. De handlijnen, zoals hieronder beschreven, bevinden zich op beide handen.

Levenslijn

De lijn van levensenergie en wilskracht is je levenslijn. Deze lijn begint tussen je duim en wijsvinger en loopt richting je pols naar beneden. Als je levenslijn duidelijk zichtbaar is, voel je je krachtig en vitaal. Let maar eens op je levenslijn als je ziek bent of niet lekker in je vel zit: dan is hij minder duidelijk te zien. Springt je levenslijn eruit in vergelijking met de andere lijnen? Dan ben je waarschijnlijk fysiek en sportief ingesteld. Een levenslijn die in een ruime boog over de palm van je hand loopt, toont een nieuwsgierige en vrijheidsgezinde aard. Loopt hij recht naar beneden, dan ben je wat voorzichtiger en huiselijk ingesteld.

Hartlijn

Over emoties, passies, partnerkeuzes en verwachtingen vertelt je hartlijn. De hartlijn begint aan de zijkant van de hand onder de pink en loopt door tot aan de wijsvinger. Stopt je hartlijn onder je middelvinger? Dan staan de opvoeding van je kinderen of anderszins zorgen voor jou centraal. Loopt hij door tot tussen wijs- en middelvinger? Dan ben je een natuurlijke leraar en maak je makkelijk contact. Loopt je hartlijn door tot onder de wijsvinger? Dit wijst op hoge verwachtingen van jezelf en anderen. Loopt je hartlijn over je hele hand? Dan ben je uitzonderlijk idealistisch en zul je je niet makkelijk binden.


Relatielijnen

Hoeveel relaties heb ik (gehad)? Wanneer ontmoet ik de ware? Als je nog niet samen bent, wil je dat natúúrlijk weten. Open je linkerhand en draai de kant van je pink naar je toe. Onder je pink, vanaf de rug van je hand lopen één of meerdere horizontale lijntjes. Eén duidelijk zichtbare lijn staat voor een grote liefde met wie je een diepe band hebt. Meerdere dunne lijntjes staan voor kortere relaties. De lijnen bieden geen garanties voor de toekomst, maar tonen wat op dit moment bij je past.

Meer weten?

Over handlezen is bijzonder veel te ontdekken. Ellen Duim schreef Het Handleesboek waarmee je zelf aan de slag kunt. Maak een afdruk van je hand (zoals in het boek beschreven staat) en analyseer je handen. Opleiding doen of je hand laten lezen? Dat kan ook bij Ellen Duim: www.ellenduim.nl.

Beeld: fotografie door Alan Jensen, styling door Cyn Ferdinandus

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.

Meer lezen over handlezen?

Ontdek hier meer over handlezen voor beginners.

Volgend artikel
Dit zegt je handschrift over je ziel
Dit zegt je handschrift over je ziel