Dit zegt je handschrift over je ziel

Dit zegt je handschrift over je ziel Dit zegt je handschrift over je ziel Dit zegt je handschrift over je ziel

Een handschrift kan de geheimen van iemands ziel blootleggen, zegt de grafologie. Maar ook als je geen deskundige bent, kun je meer over iemand ‘lezen’ dan alleen wat er geschreven staat. Over jezelf of over een ander.

Een handschrift heeft honderden kenmerken waaruit je iets kunt afleiden en die ingezet kunnen worden voor wat zelfonderzoek. Kijk eens met een open mind naar de volgende twaalf kenmerken. Kloppen ze voor jouw handschrift? En voor dat van anderen?

Grote versus kleine letters

Iemand die grote letters gebruikt wil opvallen, gezien en begrepen worden. Je bent dan eerder extrovert dan introvert en hebt veel zelfvertrouwen. Ook horen grote letters bij enthousiaste mensen die actief zijn. Bij extreem grote letters slaan deze eigenschappen door naar impulsiviteit en arrogantie. Het omgekeerde geldt voor iemand die kleine letters gebruikt. Diegene heeft een sterke focus en concentratie maar is eerder aan de bescheiden kant. Als de letters extreem klein zijn, wijst dat op onzekerheid en een meer afwachtende instelling.

Aan elkaar versus los

Als je letters aan elkaar schrijft, wijst dat op sterke intelligentie én intuïtie. Diegene die losse letters hanteert, gebruikt zijn logica en heeft moeite met het nemen van beslissingen.

Helling

De letters van een handschrift hellen vaak allemaal in de zelfde richting. Een beetje naar links of meer naar rechts. Diegenen die naar rechts hellend schrijven, leven vanuit hun hart, zijn vriendelijk en impulsief en vinden vrienden en familie erg belangrijk. Helt iemands handschrift naar links dan is diegene meer gericht op ‘dingen’ dan op mensen. Deze schrijver is gereserveerd en introvert en concentreert zich op zichzelf. Staan de letters bijna rechtop, dan heb je te  maken met een stabiel, praktisch en nuchter persoon.

Krullerig versus hoekig

Als een handschrift een ronde en krullerige indruk maakt, wordt dat toegeschreven aan mensen die zich goed kunnen aanpassen. Een handschrift dat een spitse, hoekige en puntige uitstraling heeft, hoort eerder bij mensen met een ongeduldig of sterk temperament.

Het puntje op de i

Er zijn mensen die van elk puntje een klein cirkeltje maken: dat hangt samen met een speelse, creatieve of artistieke natuur. Je vindt het leuk om op te vallen. Blijf je trouw aan het stipje? Dan ben je netjes en heb je gevoel voor detail.

Ruimtegebrek

Als iemand enthousiast begint te schrijven en de laatste woorden passen niet op het papier of staan dicht tegen de zin erboven aangeperst, dan kan dit betekenen dat deze persoon moeite heeft met het indelen van zijn tijd. Benut jij de ruimte op papier gelijkmatig, dan voel je grenzen goed aan.

Het lusje van de y

Kijk eens naar het lusje dat onderaan de y of ij ‘hangt’, want ook daar kun je van alles uit afleiden. Een smalle lange lus hoort bij iemand die gereserveerd is en mensen niet snel vrienden noemt. Mensen met een grote vriendenschaar maken een grote ronde lus, alsof ze iedereen willen omvatten. Een extreem lange lus verklapt dat we met iemand te maken hebben die van reizen houdt. De korte lus hoort bij mensen die het liefste daar zijn waar hun hart is: thuis.

Het lusje van de l

Een ronde, duidelijke zichtbare lus aan de l geeft aan dat iemand groots durft te dromen en vol vertrouwen naar de toekomst kijkt.

Beeld: fotografie door Dana van Leeuwen, styling door Marita Janssen

Meer weten over grafologie?

In Happinez ‘Trouw aan jezelf’ lees je nog veel meer over dit onderwerp. Bestel ‘m nu zonder verzendkosten in onze webshop.

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.

Meer lezen over schrijven?

Schrijfoefening om emoties los te laten.

Volgend artikel
Heeft jouw ziel heling nodig? Zo kom je erachter
Heeft jouw ziel heling nodig? Zo kom je erachter